Vastgesteld bestemmingsplan‘De Groote Wielen, Zonkade noord, 1e herziening (correctie bijgebouwen)’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan De Groote Wielen, Zonkade noord, 1e herziening (correctie bijgebouwen) (NL.IMRO.0796.0002359-1401) met ingang van 20 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 7 maart 2017 vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘De Groote Wielen, Zonkade noord’ is op 5 april 2016 vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld met tevens het verzoek tot voorlopige voorziening. De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 1 september 2016 het verzoek tot voorlopige voorziening afgewezen.

Op 21 december heeft de Raad van State een tussenuitspraak gedaan in de bodemprocedure (zaaknummer 201604894/1/R2). De beroepsgronden tegen het realiseren van de woningen zijn ongegrond verklaard. Wel heeft de Raad van State het onderdeel bijgebouwen (artikel 5.2.3.) van de planregels vernietigd. De Raad van State is van mening dat de bijgebouwenregeling rechtsonzeker is doordat het woord ‘bouwvlak’ insinueert dat er slechts één bijgebouw per bouwvlak (waarin vijf of vier woningen) is toegestaan.

De Afdeling heeft de gemeenteraad een termijn van 20 weken gesteld om tot een nieuw besluit te komen en aangegeven dat dit besluit niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft te worden voorbereid.

Het vastgestelde bestemmingsplan De Groote Wielen, Zonkade noord, 1e herziening (correctie bijgebouwen) ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Beroep tegen het bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Het instellen van beroep is uitsluitend mogelijk tegen de onderdelen die deel uitmaken van het reparatieplan.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Als u uw beroepsgronden later indient, dan zijn ze niet-ontvankelijk.

Naar boven