Bestemmingsplan Boskamp 2016 gewijzigd vastgesteld

Logo Olst-Wijhe

De gemeenteraad stelde op 27 februari 2017 het bestemmingsplan Boskamp 2016 gewijzigd vast. Het plan is een actualisatie van het bestemmingsplan ‘Boskamp’ uit 2006. Een bestemmingplan moet elke tien jaar geactualiseerd worden. Het plan is geheel conserverend van aard en bevat geen nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen die in de afgelopen tien jaar legaal hebben plaatsgevonden zijn wel meegenomen. In het nieuwe plan zijn de bouw- en gebruiksregels gehanteerd die ook voor de andere kernen in de gemeente gelden. Ook de bestemmingsregels zijn gemoderniseerd, waardoor er wat meer flexibiliteit ontstaat in de gebruiksmogelijkheden van gronden.

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aan in het plan:

Regels

In artikel 17.2 onder c.2. en 17.3.2 onder d (Waarde - Archeologie - 3) is de diepte gewijzigd van 120 cm in 50 cm.

Verbeelding

* Het perceel kadastraal bekend als de gemeente Olst, sectie E, nummer 3640 is aangepast, waarbij de bestemming Groen is gewijzigd in de bestemming Tuin.

* De bestemming van de strook grond achter de woningen aan de Boskamp 1 tot en met 2d is gewijzigd van Tuin naar Verkeer – Verblijfsgebied.

* De bestemming van de strook grond direct voor de woning aan de Boskamp 35 is gewijzigd van Verkeer - Verblijfsgebied naar Tuin.

* De bestemming Tuin aan de voorzijde naast de woning aan de Boskamp 26 is verbreed. 

Het plan (met identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2016006002-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 23 maart 2017 tot en met 3 mei 2017. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons Klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen, als u:

* tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of

* belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat u geen of niet tijdig een zienswijze heeft ingediend, of

* belanghebbende bent en bezwaar hebt tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven