Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 23 februari 2017 vastgestelde bestemmingsplan ‘Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00145BpaKNESS-VA01 van 20 maart 2017 tot en met 1 mei 2017 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

P lan gebied .

Met voorliggend bestemmingsplan worden de bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke inclusief het bedrijventerrein ‘De Lelie’ herzien. Het huidige bestemmingsplan, Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke (2007), is toe aan actualisatie. Iedere tien jaar actualiseren we namelijk onze bestemmingsplannen. Dit zijn we ook volgens de wet verplicht. Om aan deze verplichting te blijven voldoen is het nodig om voor deze bebouwde kommen een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Daarnaast zijn het bestemmingsplan Bebouwde kom Scharendijke (2010) en het bestemmingsplan voor bedrijventerrein 'De Lelie' (2009) toegevoegd aan het plangebied.

De actualisatie houdt in dat in het nieuwe plan:

  • de geldende regeling is aangepast aan de huidige maatschappelijke normen over wat er in een bestemmingsplan vastgelegd dient te worden;

  • gewijzigd vastgesteld provinciaal en gemeentelijk beleid is verwerkt;

  • de in de afgelopen 10 jaar verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingen zijn verwerkt.

Motivering .

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 24 oktober 2016 tot en met 5 december 2016 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 2 zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin zijn de ingebrachte zienswijzen behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Gewijzigde vaststelling .

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de toelichting

  • 1.

    Paragraaf 3.3.5 is aangevuld met een toelichting over nutsvoorzieningen in het plangebied en de motivering van de regeling.

  • 2.

    Paragraaf 4.9 is aangevuld. In verband met het in werking treden van de Wet natuurbescherming op 1 januari 2017 is, naast de toets aan de Natuurbeschermingswet en Flora- en faunawet, een toets aan deze wet opgenomen.

Wijzigingen in de regels

  • 1.

    Artikel ‘Bedrijf’ 4.1.1.c is als volgt aangepast: uitsluitend nutsvoorzieningen, verhardingen en groenvoorzieningen waarbij onder nutsvoorzieningen in elk geval worden begrepen transformatorhuisje en gasdrukregel- en meetstations.

  • 2.

    Artikel ‘Kantoor’ is toegevoegd. Dit naar aanleiding van de doorlopen procedure voor adres Deensestraat 1 in Ellemeet.

  • 3.

    Artikel ‘Wonen’, de vigerende wijzigingsbevoegdheid ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – vrijstaand – 1’ op percelen op voormalige ‘zomerhuizenterrein Scharendijke’ is toegevoegd.

  • 4.

    Artikel ‘Sport’, in artikel 17.4.1.b is voor de richtafstand 50 meter opgenomen.

Wijzigingen op de verbeelding

  • 1.

    Verkochte groenstroken zijn in het voorliggende plan voorzien van de bestemming ‘Wonen’ zonder bouwvlak. Het betreft de volgende percelen:

    • Kuijerdamseweg 22 in Ellemeet, 2 strookjes ten oosten van perceel

    • Ingridstraat 19 in Scharendijke, strook ten oosten van perceel.

  • 2.

    Kerkwerve, Kerkweg 36: ter plaatse is de begrenzing van de functieaanduiding ‘bedrijfswoning’ aangepast zodat ook de bijbehorende tuin binnen de functieaanduiding valt.

  • 3.

    Noordwelle, Ring naast nummer 1: ter plaatse van de aanwezige nutsvoorziening is de bestemming ‘Groen’ opgenomen.

  • 4.

    Noordwelle, Smidsweg 9: de bebouwingsmogelijkheid van de voormalige basisschool is verwijderd.

  • 5.

    Noordwelle, Wellandweg 6: ter plaatse is de begrenzing van de functieaanduiding ‘bedrijfswoning’ aangepast zodat ook de bijbehorende tuin binnen de functieaanduiding valt.

  • 6.

    Noordwelle, Oude Stoofweg 8: ter plaatse is de vigerende mogelijkheid voor een woning en de aanduiding ‘wetgevingszone-wijzigingsgebied’ opgenomen.

  • 7.

    Ellemeet, Deensestraat 1: ter plaatse is de bestemming aangepast naar de bestemming ‘Kantoor’ en ter plaatse van de parkeerplaatsen is een aanduiding ‘parkeerterrein’ toegevoegd.

  • 8.

    Ellemeet, Deensestraat 11: de bestemming van een smal strookje langs de weg is gewijzigd naar ‘Groen’ overeenkomstig de huidige functie.

  • 9.

    Scharendijke, Dijkstraat 1-3: de vigerende aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf-aannemersbedrijf’ is toegevoegd.

  • 10.

    Scharendijke, Kreeklaan 1: op het westelijke deel van het perceel is de vigerende bestemming ‘Wonen’ met bouwvlak opgenomen.

  • 11.

    Scharendijke, Jachtlaan 1: het bouwvlak binnen de bestemming ‘Wonen’ is verruimd in de richting van de Kloosternolstraat.

Tevens zijn de regels, de verbeelding en de toelichting op enkele ondergeschikte en redactionele punten gewijzigd. De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht met motivering van de wijzigingen is terug te vinden in bijlage 5 bij de toelichting.

Reageren

Van 21 maart 2017 tot en met 1 mei 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 2 mei 2017.

Zierikzee, 17 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven