Ontwerpwijzigingsplan ‘Hendrik4’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh), de volgende ontwerpplannen dan wel besluiten ter inzage liggen:

- ontwerpwijzigingsplan ‘Hendrik4’;

- ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Hendrik4.

Plangebied

Het plangebied is in het stedelijk gebied van Leidschendam, in de wijk ’Raadhuiskwartier’ gesitueerd. Het plangebied is het perceel gelegen naast Prins Hendriklaan 12 (Weide van Westgeest).

Inhoud ontwerpwijzigingsplan

In het bestemmingsplan 'Raadhuis' (moederplan), vastgesteld op 9 december 2014 is voor bovengenoemd perceel de mogelijkheid opgenomen om de bestemming te wijzigen naar o.a. de bestemming ‘Wonen’. In dat bestemmingsplan zijn tevens behorende randvoorwaarden opgenomen en onderbouwd.

Aanleiding voor het plan is het initiatief van o.a. de ontwikkelaar, Schouten Bouw om voor deze locatie grondgebonden woningen, in de vorm van 2 twee-onder-een kap woningen te realiseren.

Aangezien de gemeente positief staat tegenover de voorgenomen nieuwbouw, wordt de gewenste ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt middels het wijzigingsplan ‘Hendrik4’.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor de vaststelling van dit wijzigingsplan een hogere waarde Wet geluidshinder moet worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vanwege verkeer op de Oude Trambaan, Prins Hendriklaan, Koningin Julianaweg en het Koningin Julianaplein. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is opgesteld en bij het wijzigingsplan gevoegd.

Termijn van inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage van vrijdag 24 maart 2017 tot en met donderdag 4 mei 2017.

Inzien ontwerp wijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder

Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp wijzigingsplan is: NL.IMRO.1916.Hendrik4-ON01;

  • op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grens waarde n Wet geluidshinder

Op dinsdag 4 april 2017 tussen 17:00 en 18:00 uur kunnen omwonenden en andere belangstellenden tijdens een inloopgelegenheid het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende documenten, waaronder het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. De inloopgelegenheid vindt plaats in het Raadhuis Gemeente Leidschendam-Voorburg, Raadhuisplein 1 te Leidschendam.

Indienen zienswijzen ontwerpwijzigingsplan

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan bij:

Het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpwijzigingsplan ‘Hendrik4’ / zaaknummer 1757708, Postbus 1005, 2260 BA LEIDSCHENDAM.

Uw zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam en adres, het onderwerp en motivatie (waarom bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?) en uw handtekening.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer C.M. Krijgsman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grens waarde n Wet geluidshinder

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit Hendrik4 / zaaknummer 1814174”. Uw zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam en adres, het onderwerp en motivatie (waarom bent u het niet eens met het ontwerpbesluit?) en uw handtekening.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14070.

 

 

 

 

Naar boven