Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Laag-Soeren 2016; gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Laag-Soeren 2016’ op 21 februari 2017 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud bestemmingsplan

Dit plan is overwegend conserverend van aard waarbij de bestaande mogelijkheden zijn geactualiseerd. Op een aantal punten heeft dit geleid tot aanpassingen ten opzichte van het voorgaande plan.

Het ontwerpbestemmingsplan stelt nu o.a. een maximum aan het aantal woningen per bouwvlak, kent een regeling voor kamerbewoning, kent een andere regeling voor goot- en bouwhoogtes van monumenten, het verruimen van de mogelijkheden tot het uitoefenen van een beroep aan huis en een regeling voor het parkeren in stedenbouwkundig waardevolle zones.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is op een aantal onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijziging is de toevoeging van de dubbelbestemming ‘Leiding-Gas’ ten aanzien van een gasleiding gelegen net buiten het plangebied. De exacte beschrijving van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van Wijzigingen die bij de stukken ter inzage is gelegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 16 maart 2017 tot en met 28 april 2017, ter inzage in het gemeentehuis bij de Servicebalie te De Steeg.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLS2016-VA01.

Beroep

Met ingang van 16 maart 2017 tot en met 28 april 2017 kan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    iedere belanghebbende voor zover het beroep zich richt op de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 29 april 2017, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

De Steeg, 15 maart 2017

Naar boven