Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Velp 2016, Woongebieden-Noord; gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Velp 2016, Woongebieden-Noord’ op 21 februari 2017 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud bestemmingsplan

Dit plan is overwegend conserverend van aard waarbij de bestaande mogelijkheden zijn geactualiseerd. Op een aantal punten heeft dit geleid tot aanpassingen ten opzichte van het voorgaande plan.

Het ontwerpbestemmingsplan stelt nu o.a. een maximum aan het aantal woningen per bouwvlak, kent een regeling voor kamerbewoning, kent een andere regeling voor goot- en bouwhoogtes van monumenten en een regeling voor het parkeren in het cultuurhistorische waardevolle gebied. De regeling voor een bedrijf of beroep aan huis is verruimd.

Daarnaast is een regel opgenomen vanwege de ligging in het grondwaterbeschermingsgebied.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is op een aantal onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging heeft in hoofdlijnen betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    Achter het pand Arnhemsestraatweg 12 is een perceelsgedeelte alsnog bestemd voor bijgebouwen.

  • 2.

    Het pand Beekhuizenseweg 48 heeft een hogere bouwhoogte gekregen.

  • 3.

    Achter het pand Hendrikus Avelinghstraat 1 is maximaal 200 m² aan bijgebouwen toegelaten met een maximale bouwhoogte van 9 m.

  • 4.

    Het pand Hendrikus Avelinghstraat 5 is geheel opgenomen in een bouwvlak, het vlak waarbinnen bijgebouwen zijn toegelaten is verschoven naar de zuidwestelijke hoek van het perceel.

  • 5.

    Het pand Waldeck Pyrmontlaan 1 heeft een hogere bouwhoogte gekregen overeenkomstig het geldende bestemmingsplan.

  • 6.

    Het pand Hoofdstraat 17/17a mag voor een groter deel voor detailhandel worden gebruikt.

  • 7.

    Het pand Havelaarstraat 2 is bestemd voor Kantoor.

  • 8.

    Het terrein van De Biesdel aan de Biesdelselaan is buiten het bestemmingsplan gelaten.

  • 9.

    Het pand Emmastraat 3-3m mag ook voor een kantoor en dienstverlening in één laag worden gebruikt.

  • 10.

    Een gebouw achter het pand Pastoor Koenestraat 9 is bestemd voor Bedrijf.

  • 11

    Diverse uitbouwen zijn binnen het bouwvlak opgenomen.

  • 12

    In de regels is onder andere een bepaling voor evenementen en standplaatsen opgenomen, is de bepaling voor de veiligheidszone – niet-gesprongen explosieven versoepeld en zijn diverse begripsbepalingen en regels aangepast.

De exacte beschrijving van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van Wijzigingen die bij de stukken ter inzage wordt gelegd.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 16 maart tot en met 28 april 2017, ter inzage in het gemeentehuis bij de Servicebalie te De Steeg.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVN2016-VA01.

 

Beroep

Met ingang van 17 maart tot en met 28 april 2017 kan beroep worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

- iedere belanghebbende voor zover het beroep zich richt op de wijzigingen die gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 29 april 2017, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

De Steeg, 15 maart 2017

Naar boven