Besluit herziening inpassingsplan Windpark Wieringermeer

VASTSTELLINGSBESLUIT

De Minister van Economische Zaken

en

de Minister van Infrastructuur en Milieu,

overwegende dat,

  • ten behoeve van Windpark Wieringermeer een inpassingsplan is vastgesteld en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 1 mei 2016 uitspraak heeft gedaan waarbij alle bezwaren tegen het rijksinpassingsplan 'Windpark Wieringermeer' ongegrond zin verklaard;

  • in de Plankaart (verbeelding) als vervat in het GML-bestand met identificatienummer NL.IMRO.0000.EZip14wpwieringer-0003 van het inpassingsplan Windpark Wieringermeer van 29 april 2015 drie percelen abusievelijk onjuist bestemd zijn:

    • Noorderkwelweg 22/23 is als bedrijfswoning bij het windpark bestemd, terwijl dit geen bedrijfswoning bij het windpark is.

    • Kolhornerweg 11 is als woning bestemd, terwijl dit een bedrijfswoning bij het windpark is.

    • Noorderkwelweg 27 is als woning bestemd, terwijl dit een bedrijfswoning bij het windpark is.

  • vanwege de rechtszekerheid dit niet wenselijk is en de onjuiste bestemmingen daarom moeten worden gecorrigeerd.

  • In de bijgaande Correctie Plankaart Windpark Wieringermeer (de Correctie Plankaart) de genoemde woningen juist zijn bestemd. De Correctie Plankaart vervangt hiermee het corresponderende onderdeel van de oorspronkelijke Plankaart, welke laatste hierbij wordt ingetrokken.

  • overleg ex artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is gevoerd met de gemeente Hollands Kroon;

  • gelet op artikel 3.28, vijfde lid, Wet ruimtelijke ordening (Wro) is bepaald tot welke datum gemeente Hollands Kroon niet bevoegd is om voor de betrokken gronden een bestemmingsplan vast te stellen en dat gelet op de aard van de herziening, deze termijn niet wordt gewijzigd;

  • het ontwerp van het onderhavige besluit met bijbehorende stukken van vrijdag 11 november tot en met donderdag 22 december 2016 voor eenieder ter inzage heeft gelegen;

  • gedurende deze termijn geen zienswijzen zijn ingediend;

  • gelet op de toelichting op het inpassingsplan en de planregels, waarin de bedrijfswoningen correct zijn aangeduid, sprake is van een goede ruimtelijke ordening;

  • aangezien de verbeelding integraal deel uitmaakt van het inpassingsplan, een herziening van de verbeelding beschouwd wordt als een herziening van het inpassingsplan als geheel;

  • gelet op het bepaalde in de artikelen 3.28 en 3.35 Wro;

BESLUITEN

Artikel 1

De Correctie Plankaart Windpark Wieringermeer, met vindplaats

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0000.EZip14wpwieringer-0004

wordt vastgesteld en komt in de plaats van het GML-bestand met identificatienummer NL.IMRO.0000.EZip14wpwieringer-0003 bij het Windpark Wieringermeer van 29 april 2015, dat hierbij wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking de dag ná de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de Correctie Plankaart Windpark Wieringermeer in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 9 maart 2017

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, namens deze, A.F. Gaastra Directeur-generaal Energie, Telecom en Markten

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU, namens deze, P.R. Heij Directeur-generaal Ruimte en Water

BIJLAGE

TOELICHTING

Voor het realiseren van Windpark Wieringermeer hebben de Minister van Economische Zaken en de Minister van Infrastructuur en Milieu een inpassingsplan vastgesteld. Bij uitspraak van 1 mei 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de ministers tot vaststellen van het inpassingplan bekrachtigd. Nadien is gebleken dat de verbeelding een drietal intekenfouten bevat. Deze intekenfouten worden met deze herziening gecorrigeerd.

Het gaat om de volgende correcties op de Plankaart:

  • Noorderkwelweg 22/23 was als bedrijfswoning bij het windpark bestemd, terwijl dit geen bedrijfswoning bij het windpark is.

  • Kolhornerweg 11 was als woning bestemd, terwijl dit een bedrijfswoning bij het windpark is.

  • Noorderkwelweg 27 was als woning bestemd, terwijl dit een bedrijfswoning bij het windpark is.

De Correctie Plankaart is in overeenstemming met de tabel bedrijfswoningen in het inpassingsplan:

Deze correctieve herziening betreft enkel een wijziging van de Plankaart bij het inpassingsplan door het toevoegen van de aanduiding bedrijfswoning aan de adressen Kolhornerweg 11 en Noorderkwelweg 27 en het verwijderen van deze aanduiding ter plaatse van de Noorderkwelweg 22/23.

De aard van deze correctieve herziening is daarmee louter juridisch-administratief van aard.

Een beleidswijziging is niet beoogd en wordt ook niet door middel van deze correctieve herziening mogelijk gemaakt. Evenmin worden nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden (bouw- of gebruiksmogelijkheden) geboden. De desbetreffende aanduidingen zijn enkel opgenomen vanuit het oogpunt van rechtszekerheid: eenieder wordt hiermee geattendeerd op de omstandigheid dat de wettelijke geluidsnormen voor windturbines uit het Activiteitenbesluit niet van toepassing zijn op de als zodanig in het inpassingsplan bestemde bedrijfswoningen.

Met de bijgaande Correctie Plankaart worden genoemde woningen juist bestemd. De Correctie Plankaart vervangt de oorspronkelijke Plankaart, welke laatste bij dit besluit wordt ingetrokken.

Omdat de plankaart integraal deel uitmaakt van het inpassingsplan, wordt een herziening van de plankaart beschouwd als een herziening van het inpassingsplan als geheel, en is onderhavig wijzigingsbesluit nodig om de herziening te effectueren. De concept-herziening (concept-plankaart) heeft dan ook vrijdag 11 november tot en met donderdag 22 december 2016 voor eenieder ter inzage gelegen. Op de concept-herziening zijn geen zienswijzen ingediend.

Naar boven