Bekendmaking Publicatie Ontwerp Partiële herziening Visie ruimte en mobiliteit Windenergie en PlanMER Partiële herziening VRM Windenergie Zuid-Holland.

Logo Zuid-Holland

De Ontwerp Partiële herziening Visie ruimte en mobiliteit Windenergie (hierna Ontwerp-VRM) inclusief het bijbehorende planMER Partiële herziening VRM Windenergie Zuid-Holland (hierna planMER) ligt vanaf 17 maart 2017 zes weken ter inzage. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op het door Gedeputeerde Staten vastgestelde Ontwerp-VRM inclusief het planMER. De Ontwerp-VRM gaat over het aanwijzen van nieuwe locaties voor windenergie in de regio Rotterdam.

 

In het Ontwerp-VRM hebben Gedeputeerde Staten een keuze gemaakt voor het opnemen van locaties. In de nota van toelichting wordt de keuze uitgewerkt. In het planMER zijn meer locaties onderzocht dan in de Ontwerp-VRM door Gedeputeerde Staten zijn opgenomen. Uiteindelijk maken Provinciale Staten mede op basis van de ingediende zienswijzen een keuze voor de definitieve locaties voor windenergie.

Waar kunt u het ontwerp en het planMER inzien?

1. In de digitale viewer via www.ruimtelijkeplannenzuidholland.nl/inprocedure en via ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).

2. U kunt de documenten inzien en downloaden via www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie

3. Tijdens kantooruren liggen alle documenten ook ter inzage bij Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AA Den Haag.

 

Inloopavonden

In de periode van 29 maart tot en met 11 april worden zes inloopavonden georganiseerd, verspreid over de regio. Op de avonden kunt u vragen stellen over alle locaties. U bent welkom vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. Verschillende deskundigen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Hieronder volgen de data en locaties:

29 maart, Droogdok Hellevoetsluis, Dokweg 5, 3221AE, Hellevoetsluis

30 maart, Van der Valk Hotel, Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk

3 april, Gemeentehuis Maassluis, Koningshoek 93.050, 3144 BA Maassluis

4 april, Gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111, 2903 AR, Capelle aan den IJssel

10 april, Gemeentehuis Nissewaard, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse

11 april, Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek

 

Hoe dient u uw zienswijze in?

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via het digitale zienswijzenformulier op onze website (www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie). U kunt bijlagen met uw zienswijze meesturen.

Bij het indienen van een digitale zienswijze is het niet nodig om ook schriftelijk te reageren!

 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw zienswijze digitaal kenbaar te maken dan kunt u uw zienswijze per post indienen:

Provincie Zuid-Holland, ter attentie van Mw. S. Kuypers,

Postbus 90602

2509 LP Den Haag.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan tijdig, dat wil zeggen ruim voor het einde van

de inzagetermijn, een afspraak worden gemaakt met mevrouw S. Kuypers. telefoonnummer 06- 31 66 21 39

 

Tips voor uw zienswijze

Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk. Geef daarbij aan op welke locaties uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is. Vermeld uw naam, adres en email.

 

Vervolg

De Commissie voor de milieueffectrapportage wordt gevraagd een advies uit te brengen over het opgestelde planMER. Provinciale Staten besluiten naar verwachting in de tweede helft van 2017 definitief over de op te nemen locaties voor windenergie in de regio Rotterdam. Dit doen zij mede op basis van ingediende zienswijzen en het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage. Degenen die een zienswijze hebben ingediend worden hiervan op de hoogte gesteld en krijgen antwoord op de door hun ingediende zienswijze.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met mevrouw S. Kuypers, telefoonnummer

06- 31 66 21 39 of via emailadres vrmwindenergie@pzh.nl.

 

Naar boven