Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan 'De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost', Hendrik-Ido-Ambacht

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost’ ter inzage ligt van 16 maart 2017 tot en met 27 april 2017.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt in de zuid-oosthoek van De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht; ten oosten van de Rietlaan, ten zuiden van de Vrouwgelenweg en ten westen van de Veersedijk. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op 'de zone Rietlaan-Oost' en voorziet in deze zone naast de bestemmingen groen en verkeer in een bouwtitel voor 15 nieuwe woningen (10 twee-onder-een kap woningen en 5 vrijstaande woningen). Omdat het kostenverhaal als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening plaats vindt via de uitgifte van de gronden, is de vaststelling van een exploitatieplan in de zin van afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet vereist.

Stukken ter inzage

Van donderdag 16 maart 2017 tot en met donderdag 27 april 2017 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Volgerlanden, zone Rietlaan-Oost’ met de bijbehorende stukken, waaronder het 'Eindverslag van inspraak' en het 'Ontwerpbesluit hogere grenswaarden', ter inzage. De bronbestanden zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/89079E42-173B-4A41-A6B8-B06E3ACAA589/. Ook op de site www.ruimtelijkeplannen.nl, NL.IMRO.0531.bp27RietlaanOost-2001, zijn de bestanden geplaatst. Een pdf-versie van het ontwerpbestemmingsplan is te zien via de link www.h-i-ambacht.nl/zonerietlaanoost of door op de homepage van de gemeentelijke website op ‘ik woon’ en vervolgens op ‘ruimtelijke plannen’, 'in procedure’ te klikken.De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vóór 20 april 2017 contact op te nemen met de projectleider, de heer R. de Waele, te bereiken via doorkiesnummer (078) 770 2751.

Naar boven