Vastgesteld bestemmingsplan Landgoed Middelblok 79

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken bekend, dat de gemeenteraad op 31 januari 2017 het bestemmingsplan Landgoed Middelblok 79 in Gouderak gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een landgoed en een ruimte voor ruimte woning. Het plan is gesitueerd aan het Middelblok 79 in Gouderak. Deze locatie is altijd in gebruik geweest als agrarisch bedrijf. In het kader van het Veenweidepact is het agrarisch bedrijf verplaatst en zijn de landbouwgronden verkocht aan de Dienst Landelijk Gebied voor de in het Veenweidepact opgenomen natuurontwikkeling. Op de resterende gronden zal een landgoed ontwikkeld worden, gecombineerd met een ruimte voor ruimte woning.

Naar aanleiding van de zienswijzen zijn onder andere verschillende waterpartijen en sloten nu ook daadwerkelijk als waterbestemming aangegeven op de verbeelding. Het bouwblok voor de ruimte voor ruimte woning is smaller en langer geworden. In de regels is opgenomen dat pas voorbij de Bakwetering wandelpaden aangelegd mogen worden om zo de privacy van de omwonenden meer te waarborgen.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van de dag volgend op de datum van bekendmaking zes weken ter inzage in het gemeentekantoor in Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kunt u via het klantcontactcentrum (tel 14 0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Het bestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl (tabblad: inwoners -> bouwen en wonen ->bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1504BG005-VG01

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen de indieners van een zienswijze dan wel belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerp bestemmingsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u tevens een verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de genoemde Afdeling. Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Stolwijk, 14 maart 2017

Naar boven