Vergunningen in het kader van de versterking van de primaire waterkering in het project FluviaTiel, eerste fase

Logo Gelderland

Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van de terinzageligging van twee ontwerp-vergunningen in het kader van het gebiedsontwikkelingsproject FluviaTiel.

Tevens informeren wij u over de mogelijkheid hierop te reageren.

 

Het project FluviaTiel betreft de herinrichting van het gebied tussen de rivier de Waal, het Amsterdam Rijnkanaal en de kern van Tiel. In dit gebied wordt het vergroten van de bescherming tegen overstroming gecombineerd met de vermindering van kwel in het aangrenzende stedelijk gebied en natuurontwikkeling in de Kleine Willemspolder.

 

De eerste fase van het project FluviaTiel bestaat uit de aanleg van een waterkerend landschap (een klimaatdijk) door de huidige primaire waterkering, de Echteldsedijk, te verhogen en te verbreden. Hiervoor wordt ook het binnendijkse Vijverterrein opgehoogd. Buitendijks wordt een natuurlijk landschap gerealiseerd, met ruimte voor recreatie (maaiveldverlaging en strang).

 

Conform de Waterwet geldt een gecoördineerde procedure van de overige besluiten (vergunningen) die nodig zijn voor de uitvoering van het project. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten de stukken ter inzage leggen, ervoor zorgdragen dat de bij hen ingediende zienswijzen door het bevoegde gezag worden behandeld en dat besluitvorming plaatsvindt. Gedeputeerde Staten dienen uiteindelijk het door het Algemeen Bestuur van het waterschap Rivierenland vastgestelde projectplan voor de versterking van de primaire waterkering goed te keuren.

Het ontwerp-projectplan voor de versterking van de primaire waterkering heeft reeds ter inzage gelegen van 5 januari t/m 15 februari 2017.

Voor de uitvoering van het plan zijn ook een watervergunning van Rijkswaterstaat voor de ingrepen in de uiterwaard en een ontgrondingsvergunning van de provincie Gelderland nodig. De ontwerpen van deze vergunningen worden nu ter inzage gelegd.

 

Inzage

De ontwerp-besluiten van de watervergunning van Rijkswaterstaat en de ontgrondingsvergunning van de provincie Gelderland liggen ter inzage van donderdag 16 maart 2017 tot en met woensdag 26 april 2017. De stukken kunnen op werkdagen worden ingezien bij de volgende instanties op de daar gebruikelijke openingstijden:

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, Tiel;

  • Gemeente Tiel, Achterweg 2, Tiel;

  • Provincie Gelderland, Eusebiusplein 1a, Arnhem;

  • Rijkswaterstaat Oost Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem.

Indien u niet in staat bent tijdens de kantooruren de stukken in te zien, dan kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland (zie onderstaand telefoonnummer).

De stukken zijn tevens in te zien op de website van Overheid.nl → Provinciaal Blad→vul in het veld ”Woord(en) of zinsdeel” de locatienaam in en klik op zoeken.

 

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf 16 maart 2017 tot en met 26 april 2017 schriftelijk of mondeling bij de provincie Gelderland een zienswijze indienen. De zienswijzen kunnen worden gezonden naar:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Afdeling KOB/IBT

Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

 

Graag onder vermelding van zaaknummer 2016-012250

Iedereen die zienswijzen inbrengt kan verzoeken om persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

 

Na goedkeuring door Gedeputeerde Staten van het projectplan en de vaststelling van de vergunningen door Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland kan door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, hiertegen beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Het projectplan en de vergunningen vallen onder de Crisis- en herstelwet. Ingevolge deze wet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer D. ten Hooven van de provincie Gelderland (T 026 359 88 10).

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven