Bekendmaking ontwerpbesluit omgevingsvergunning Markt van Matena

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken op grond van artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat een ontwerpbesluit omgevingsvergunning, activiteit bouwen, inclusief buitenplanse afwijking, inzake de projectlocatie Markt van Matena, met ingang 16 maart 2017 voor een ieder ter inzage ligt.

Het projectgebied bestaat uit een ontwikkelingslocatie welke is gelegen in de oostelijke hoek van de Noordkil en de Matenasche Scheidkade te Papendrecht.

Op 16 juli 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van de realisatie van een voorzieningencentrum en 40 appartementen in het Land van Matena. Het voorzieningencentrum zal gedeeltelijk dienen als vervanging van het noodgebouw van de huidige MCD supermarkt in de wijk Oostpolder. Omdat het bouwplan in strijd is met het vigerende bestemmingsplan Land van Matena, is het noodzakelijk dat wordt afgeweken van het vigerende bestemmingsplan voordat tot vergunningverlening kan worden overgegaan. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens te besluiten geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Het vigerende bestemmingsplan maakt de voorgenomen ontwikkeling op drie punten niet mogelijk. Het bouwplan houdt geen rekening met de in het bestemmingsplan opgenomen dubbelbestemming voor een ecologische verbinding. De provinciale wens voor deze verbinding is echter vervallen, het bestemmingsplan is hier echter nog niet op aangepast. Daarnaast maakt het vigerende bestemmingsplan 120 m2 horeca mogelijk. Het bouwplan gaat uit van 150 m2.

Tenslotte gaat het bouwplan uit van de aanleg van twee terrassen nabij de horecagelegenheid, inclusief parasols. In het bestemmingsplan is hier niet in voorzien.

De ontwerp-omgevingsvergunning, inclusief het ontwerpbesluit geen exploitatieplan op te stellen en overige voor de planologische procedure relevante stukken, kunnen vanaf donderdag 16 maart 2017 tot en met woensdag 26 april 2017 worden ingezien (tijdens openingstijden) op de leestafel in het gemeentehuis (Markt 22, Papendrecht). De stukken kunnen tevens digitaal worden ingezien op www.papendrecht.nl onder het kopje Ruimtelijke plannen/ Buitenplanse afwijkingen/ Ter inzage/ Markt van Matena.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Deze zienswijze kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 3350AA Papendrecht of per e-mail via ruimtelijkeplannen@papendrecht.nl. Uw zienswijze moet voorzien zijn van uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14078 (bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur). Bij voorkeur uiterlijk één week voor afloop van de termijn van ter inzage legging. Het is niet mogelijk telefonisch uw inspraakreactie kenbaar te maken.

Papendrecht, 15 maart 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht,

de secretaris, de burgemeester,

R.van Netten A.J. Moerkerke

Naar boven