Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan N369 Kootstermolen- Kootstertille en besluit Hogere Waarde

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De provincie Fryslân is bezig met de voorbereidingen voor het aanpassen van de provinciale weg N369 De Koaten tussen de rotondes bij Kootstermolen en Kootstertille (ruim 1,5 km). De aanpassingen bestaan uit enkele (infrastructurele) maatregelen, die ertoe moeten leiden dat de verkeersveiligheid verbetert. De belangrijkste maatregelen bestaan uit:

  • 1)

    het aanleggen van een fiets/ voetpad aan de westzijde van De Koaten van 1,5 meter breed. Dit fiets-/ voetpad is alleen voor de aanwonenden, zodat ze één van de aan te leggen oversteekplaatsen kunnen bereiken om veilig de weg over te steken;

  • 2)

    het aanbrengen van middengeleiders waardoor De Koaten op vier verschillende plaatsen kan worden overgestoken

Daarnaast wordt de hoofdweg versmald van 7,5 naar 6,8 meter en voorzien van stil asfalt.

Bovengenoemde aanpassingen zijn op enkele locaties in strijd met het geldende bestemmingsplan Buitengebied Achtkarspelen. Daarom is een partiële herziening van het bestemmingsplan nodig.

Omdat een deel van het geplande fietspad over het perceel De Koaten 29 loopt, zal de woning op dit perceel worden gesloopt en de bestemming wijzigen in agrarisch. In het bestemmingsplan is een herbouwmogelijkheid voor een vervangende woning (woonbestemming) opgenomen aan de overkant van de weg, tussen de percelen met huisnummers De Koaten 42 en 44 (kadastraal perceel KTN E 556).

Er is tijdens de terinzageligging van het ontwerp-bestemmingsplan één zienswijze ingediend. Als gevolg van de ingediende zienswijze is het bestemmingsvlak/bouwvlak voor de vervangende woning op de verbeelding 35 meter in noordelijke richting verschoven, maar nog wel op hetzelfde perceel. Daarnaast is in de regels (artikel 5.2.1) een voorwaardelijke bepaling opgenomen over de sloop van de woning aan De Koaten 29.

Hogere Waarde

Tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook het besluit Hogere Waarde (op grond van de Wet geluidhinder) ter inzage in verband met de bovengenoemde herbouwmogelijkheid van de te slopen woning (woonbestemming), tussen de percelen met huisnummers De Koaten 42 en 44 (kadastraal perceel KTN E 556).

Ter inzage

Vanaf donderdag 16 maart 2017 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het Besluit Hogere Waarde ter inzage.

Het bestemmingsplan kunt u inzien:

  • -

    in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

  • -

    via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen; en

  • -

    via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BPKtN369kstmolen-VG01).

Beroep

Tot en met woensdag 26 april 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het bestemmingsplan en het Besluit Hogere Waarde plan door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend; en

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 15 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G.Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven