Wijziging mandaatbesluit RNI

1 maart 2017

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 10:4 en artikel 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien het RNI Convenant Dienstverlening en de daarin overeengekomen werkzaamheden genoemd in artikel 2;

Besluit

ARTIKEL I

In de Bijlage bij het Besluit mandaat Registratie Niet-Ingezetenen wordt ‘Venlo, Zwolle’ vervangen door: Venlo, Westland, Zwolle.

ARTIKEL II

Besluiten die ter uitvoering van het convenant door het college van burgemeester en wethouders van Westland genomen zijn in de periode van 1 januari 2016 tot de datum van inwerkingtreding van dit besluit, worden aangemerkt als te zijn genomen namens de Minister.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

Het Besluit Mandaat registratie niet-ingezetenen, dat nadere regels bevat in verband met de uitvoering van de Wet Basisregistratie Personen, is op 6 januari 2014 in werking getreden. Het mandaatbesluit zorgt voor toedeling van bevoegdheden met betrekking tot de inschrijving van niet-ingezetenen volgens de Wet Basisregistratie personen aan colleges van burgemeester en wethouders. Het gaat daarbij om de colleges van gemeenten waarmee het RNI Convenant Dienstverlening is afgesloten. Betreffende gemeenten zijn vermeld in de bijlage bij het Besluit.

De bijlage bij dit Besluit dient te worden aangepast als gevolg van de aansluiting bij het Convenant van gemeente Westland per 1 januari 2016. Die wijziging is in dit besluit neergelegd.

Op verzoek van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westland is met Westland een RNI Convenant Dienstverlening afgesloten. Sinds 1 januari 2016 kunnen bij de gemeente Westland niet-ingezetenen worden ingeschreven in de Basisregistratie personen. Gemeente Westland heeft hierbij belang in verband met de grote aantallen arbeidsmigranten in de regio, in verband met seizoensarbeid.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven