Ontwerpbestemmingsplan 'Gaanderen - 2017' (gemeente Doetinchem)

Logo Doetinchem

Vanaf 16 maart 2017 liggen het ontwerpbestemmingsplan 'Gaanderen - 2017' en de daarop betrekking hebbende stukken zes weken ter inzage.

Fase ontwerp

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • op papier in de gemeentewinkel;

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Bij het raadplegen van deze bestanden hebt u een gml-viewer nodig. De tekst die u kunt plakken in de geopende viewer is:

http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.GaB001-/NL.IMRO.0222.GaB001-0001/NL.IMRO.0222.GaB001-0001.gml

Actualisatie

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen in het dorp Gaanderen.

Schrappen van ongebruikte woningbouwmogelijkheden

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Uitsluiten woningbouw Gaanderen - 2016’ is integraal verwerkt, in het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan ‘Gaanderen - 2017’ voorziet daarom eveneens in het schrappen van ongebruikte woningbouwmogelijkheden uit het geldende bestemmingsplan voor Gaanderen. Het gaat dan onder meer om onbebouwde grond, waar volgens het geldende bestemmingsplan één of meer woningen mogen worden gebouwd die nu nog niet gerealiseerd zijn. Maar bijvoorbeeld ook om de mogelijkheid om boven winkels of horecagelegenheden woningen te realiseren. Het gaat met name (maar niet uitsluitend) om de geldende bestemmingen ‘Bedrijven -B-’, ‘Centrumgebied -C-’, ‘Detailhandel en dienstverlening -DD-’, ‘Gemengd -G-’, ‘Horeca -H-’, ‘Kantoren -K-’, ‘Wonen -W-’ en ‘Woongebied (uit te werken) -WGU-’.

Ambities

Ook zijn er vanuit de gemeente ambities (denk aan duurzaamheid) die vanuit het beleid vertaald moeten worden naar een concreet planologisch regime. Ook het vastgestelde detailhandels- en kantorenbeleid is voor Gaanderen verwerkt in het geactualiseerde bestemmingsplan ‘Gaanderen - 2017’. Hiermee krijgt Gaanderen één actueel juridisch-planologisch regime.

Zienswijze

Iedereen kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 26 april 2017) zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.

U kunt uw zienswijze mondeling toelichten, als u daar in uw brief uitdrukkelijk om vraagt. Deze gelegenheid is er op dinsdag 2 mei 2017 vanaf 09.00 uur in het stadhuis, Raadhuisstraat 2 te Doetinchem. U kunt dan geen nieuwe argumenten inbrengen. De zitting is strikt persoonlijk en niet toegankelijk voor anderen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, telefoonnummer (0314) 377 377.

Naar boven