Ontwerpbesluit bebouwde kom Wet Natuurbescherming

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik maken bekend dat het ontwerpbesluit van de bebouwde kom Wet Natuurbescherming, in het kader van de inspraak van woensdag 15 maart 2017 tot en met donderdag 13 april 2017 ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Toelichting

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerpbesluit van de bebouwde kom Wet Natuurbescherming ter inzage te leggen alvorens het voorstel tot vaststelling naar de gemeenteraad te sturen.

Per 1 januari 2017 is de Boswet opgegaan in de Wet natuurbescherming. Evenals de Boswet beschermt de Wet Natuurbescherming geen houtopstanden binnen de bebouwde kom. Waar de grens van de bebouwde kom ligt, wordt bepaald door de gemeenteraad. Door vaststelling van de nieuwe “Bebouwde kom Wet Natuurbescherming” wordt weer aansluiting gevonden bij de feitelijke situatie en de huidige wetgeving.

Inspraak

Gedurende de termijn van ter terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie omtrent het voornemen kenbaar maken. Uw inspraakreactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Informatie

Voor  informatie kunt u contact opnemen de heer K. de Leeuw, telefonisch bereikbaar via 0348-559955.

 

Naar boven