Ontwerpbestemmingsplan ondergrondse hoogspanningsleiding tussen Hesselinks Es 16 en de Oude Needseweg in Borculo

Logo Berkelland

Voor de percelen gelegen tussen de Hesselinks Es 16 (hoogspanningsstation) en de zuidzijde van de Oude Needseweg (FrieslandCampina Domo) in Borculo gelden de bestemmingsplannen “Borculo, Bedrijventerreinen 2011” en “Borculo, FrieslandCampina Domo 2013”. In deze bestemmingsplannen staat dat de percelen mogen worden gebruikt voor bedrijventerrein, water, groen en bos.

De gemeente is van plan om hier de bescherming van twee ondergrondse hoogspanningsleidingen aan toe te voegen met een dubbelbestemming. Door een herziening van de geldende bestemmingsplannen wordt het mogelijk om twee (korte) ondergrondse hoogspanningsleidingen, van het hoogspanningsstation naar de fabriek van FrieslandCampina Domo, aan te leggen en (bovengronds) te beschermen. Hiervoor heeft de gemeente het ontwerpbestemmingsplan “Borculo, Bedrijventerreinen 2011, herziening 2017-1 (150kV-leiding)” gemaakt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 15 maart tot en met 25 april 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBCL20170002-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer C. Nieuwenhuis, telefoon 0545 – 250 250.

U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven