Ontwerpbestemmingsplan "Beschermd Stadsgezicht Edam"

Logo Edam-Volendam

 

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 23 maart 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Edam” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het plan idn-nummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.bpStadsgezichtEdam-ow03.

Plangebied

Het plangebied bestaat voornamelijk uit het stadscentrum van Edam. Voor het plangebied is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de grens van het reeds bestaande c.q. aangewezen beschermde stadsgezicht, behoudens een tweetal locaties. Het gaat daarbij om:

  • de percelen aan de Lingerzijde 33 t/m 45 en nummer 36 met een kleinschalig parkeerterrein aan de Doelenstraat en

  • het zogenaamde Korsnasterrein.

Voor deze locaties is sprake van een autonome ontwikkeling, waarvoor reeds een postzegelbestemmingsplan is opgesteld of nog in procedure is.

De percelen aan het Oorgat 21, 23 en 23a zijn aan het plangebied toegevoegd. Het plangebied wordt verder aan de oostkant begrensd door het Oorgat en de Coen de Koninglaan. Aan de westzijde wordt de grens bepaald door de Singelweg, Monnickendammerjaagweg en de N247. De noordgrens van het gebied wordt gevormd door het agrarische gebied, Lokkemientjesweg en de Noordervesting. De zuidelijke begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de kruin van de weg “Keetzijde” en “Burg. Versteeghsingel”.

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het wettelijk beschermde stadsgezicht van Edam. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van karakter, waarin met name de bestaande situatie is vastgelegd. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een adequate planologische regeling, waarin het meest recente ruimtelijke beleid in een juridisch bindende vorm is neergelegd.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Edam” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende de eerder genoemde periode ter inzage bij het loket van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam tijdens de openingsuren van 9.00-12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel. 0299-398398).

Digitaal raadplegen vanaf donderdag 23 maart 2017

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, Nieuws van uw gemeente, bekendmakingen of via de rubriek Bouwen & verbouwen, bestemmingsplannen, Ontwerpbestemmingsplannen: ontwerpbestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Edam” met een link naar de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpStadsgezichtEdam-ow03 of via de volgende link: http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385bpStadsgezichtEdam-ow03.

Zienswijzen

Met ingang van donderdag 23 maart 2017 kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Edam”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

Edam-Volendam, 20 maart 2017

Naar boven