Ontwerpbeschikking hogere grenswaardengeluid‘Köppenstraat 1, Haaren”

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in de Wet geluidhinder met ingang van donderdag 16 maart 2017 gedurende zes weken (t/m woensdag 26 april 2017) de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van het te realiseren woongebied ‘Köppenstraat 1, Haaren” ter inzage ligt.

Inzien stukken

De ontwerpbeschikking is tijdens de openingstijden in te zien bij de balie van de Gemeentewinkel in het gemeentehuis aan Mgr. Bekkersplein 2 in Haaren. Om de stukken in te zien moet u een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411-627282. Daarnaast zijn de stukken ook te vinden op onze website www.haaren.nl. Gelijktijdig met de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden ligt ook het ontwerpwijzigingsplan ‘Belversestraat 42 en Köppenstraat 1, Haaren’ ter inzage.

Indienen zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet u duidelijk aangegeven waarop deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak via telefoonnummer 0411-62 72 82. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Woningbouw

Voor de eventuele splitsing van deze woning is een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai noodzakelijk. De voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt overschreden met maximaal 3 dB. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het treffen van verdergaande bron- en overdrachtsmaatregelen niet mogelijk dan wel financieel haalbaar is. Naast de toets aan de wettelijke grenswaarden is het plan getoetst aan het gemeentelijke ontheffingenbeleid Wet geluidhinder. Het plan voldoet aan dit beleid.

Naar boven