Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Buitengebied, herziening Landgoed Rozephoeve, deelgebied Heibloemdijk ongenummerd’

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Landgoed Rozephoeve, deelgebied Heibloemdijk ongenummerd’ ter visie wordt gelegd. Vanaf donderdag 16 maart 2017 liggen het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGHEIBLOEMDKONG-ONTW), het ontwerpbeeldkwaliteitplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter visie. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0823.BPBGHEIBLOEMDKONG-ONTW

Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Waar gaat het ontwerp bestemmingsplan over?

Het Landgoed Rozephoeve wil een landgoedontwikkeling realiseren in de gemeenten Oisterwijk en Oirschot. Deze bestaat uit de realisatie van natuur, een hoofdmoment en poortwoningen op Oisterwijks grondgebied en twee poortwoningen op Oirschots grondgebied. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan gaat over de twee poortwoningen die zijn gesitueerd ten zuidwesten van Heibloemdijk 6 in Oirschot en ontsloten vanaf de Heibloemdijk. Het gaat om het perceel kadastraal bekend gemeente Oirschot sectie H, nummer 1249.

Beeldkwaliteit plan

Om de beeldkwaliteit van dit plan te waarborgen hebben we hiervoor het ontwerpbeeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan wordt na vaststelling een verplichte leidraad voor de welstandstoetsing voor de woningen in dit plangebied.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie.

Oirschot, 15 maart 2017

Naar boven