Aanvragen 6 parkeerplaatsen invalide

Logo Twenterand

Inleiding

Wij hebben 6 schriftelijke aanvragen ontvangen voor het inrichten van een parkeerplaats invalide met kentekenvermelding in de nabijheid van de woning van de aanvragers. Tijdens kantooruren kunnen de stukken worden ingezien in het gemeentehuis in Vriezenveen.

Wettelijk en regelgevend kader

Wegenverkeerswet 1994, Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer en RVV. Artikel 15 WVW vormt de basis voor het nemen van verkeersbesluiten. Artikel 18 van deze wet regelt de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten. Hoofdstuk II van het BABW regelt de handelswijze voor de totstandkoming van een verkeersbesluit. Artikel 15 lid 1 behelst de plaatsing van verkeersborden. Artikel 8 van het BABW en artikel 67 van het RVV gaan over het plaatsen en aanbrengen van onderborden. In het RVV (Reglement Verkeerstekens Verkeersregels) van 1990 staan de verkeersborden specifiek omschreven.

 

Beoordeling

De aanvragen voldoen aan de gebruikelijke eisen die de gemeente Twenterand hieraan stelt. Kopieën van rijbewijs, kentekenbewijs en gehandicaptenparkeerkaart, inclusief omschrijving of schets van de gewenste locatie, zijn bijgevoegd.  

Besluit

Wij hebben besloten om:

1. Zes parkeerplaatsen invalide, inclusief kentekenvermelding, in te richten bij de volgende percelen; Julianastraat 75, Vroomshoop, Oranjeplein 5, Vroomshoop, De Markgraven 24 Westerhaar-Vriezenveensewijk, Leliestraat 23, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Westerweilandweg 14, Vriezenveen, Linderflier 36, Vroomshoop

2. Het besluit algemeen bekend te maken en te wijzen op de rechtsbeschermingsmogelijkheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

 

Naar boven