Besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Logo Epe

 

Het vastgestelde bestemmingsplan Epe – Florin (Prinses Julianalaan 2) bevat de juridisch-planologische regeling voor het realiseren van twee appartementengebouwen voor in totaal 25 woningen op de hoek van de Prinses Julianalaan en de Hoofdstraat te Epe.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt. Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Prinses Julianalaan en de Hoofdstraat bij 25 te realiseren geluidgevoelige bestemmingen een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden.

Burgemeester en wethouders hebben voor deze bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit Hogere Grenswaarde ligt met ingang van 11 januari 2017 gedurende 6 weken ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00 uur – 17.00 uur, na 17.00 uur op afspraak). Het besluit is ook in te zien via www.epe.nl onder Bouwen en Wonen.

Beroep

Tijdens de periode van terinzagelegging kan door belanghebbenden schriftelijk en gemotiveerd beroep tegen dit besluit worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit wordt één dag na publicatie ter inzage gelegd. In het beroepschrift moeten naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het beroep staan vermeld.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Epe, 10 januari 2017

         

 

Naar boven