Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oostindie – De Hoven, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en besluit vaststelling hogere waarden

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Leek heeft bij besluit van 1 maart 2017 het bestemmingsplan Oostindie – De Hoven gewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Burgemeester en wethouders van Leek hebben bij besluit van 17 januari 2017 op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor vier bouwkavels gelegen langs de weg Oostindië zoals bedoeld in deze wet.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een woongebied met 302 woningen in deelgebied De Hoven van de woonwijk Oostindie te Leek. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Houtsingel, Roomsterweg, Oostindië en de sportvelden in Oostindie. Het bestemmingsplan voor Oostindie - De Hoven betreft een partiële wijziging van het in 2007 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Oostindie. Wijziging is noodzakelijk, omdat het stedenbouwkundig plan dat de basis vormde voor het bestemmingsplan uit 2007 voor wat betreft deelgebied De Hoven is aangepast. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld door aanpassing van de verbeelding ter plaatse van de Havezathe (aanpassing bouwvlak en bestemmingen) en ter plaatse van het perceel Oostindie 1 (bestemming Groen wordt Tuin).

Hogere waarden

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Oostindië een geluidbelasting optreedt van 51 dB op de volgende bouwkavels waar, op grond van het bestemmingsplan Oostindie-De Hoven, nieuwbouw van per kavel één woning wordt toegestaan: twee kavels gelegen tussen de komgrens en de aan de overzijde van de weg gelegen woning Oostindië 4, een kavel gelegen ten zuiden van de woning Oostindië 1 en een kavel gelegen ten zuidenwesten van de aan de overzijde van de weg gelegen woning Oostindië 10. Omdat bron- of schermmaatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, hebben burgemeester en wethouders bij besluit van 17 januari 2017 hogere grenswaarden vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Oostindie – De Hoven met de daarop betrekking hebbende stukken, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarden liggen vanaf 10 maart 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij het Klantcontactcentrum, Tolberterstraat 66 te Leek. Het vastgestelde bestemmingsplan Oostindie – De Hoven met de daarop betrekking hebbende stukken, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarden zijn te raadplegen via de website www.leek.nl. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPLEOI16ONTW1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarden worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze tijdig naar voren te brengen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven