Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Hoofdweg 85C in Mijdrecht

Logo De Ronde Venen

Het bestemmingsplan Hoofdweg 85C en Westerlandweg 4 is in voorbereiding. Het plan voorziet in de bouw van een bedrijfswoning op het perceel Hoofdweg 85C, 3641 PR Mijdrecht. De bouw van de nieuwe bedrijfswoning is de laatste stap van de bedrijfsverplaatsing van Westerlandweg 4 naar Hoofdweg 85C in Mijdrecht. De woning aan de Westerlandweg 4 zal worden gesloopt.

Het plangebied ligt binnen de geluidszone van de Hoofdweg. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai (48 dB) wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid op grond van artikel 83 voor de te realiseren bedrijfswoning ontheffing te verlenen tot 53 dB vanwege de Hoofdweg. Burgemeester en wethouders zijn voornemens ontheffing te verlenen tot 53 dB vanwege de Hoofdweg voor de bedrijfswoning.

Ter inzage

De ontwerpbeschikking tot het verlenen van de hogere waarde en de bijbehorende stukken zijn van 10 maart 2017 tot en met 20 april 2017 in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 29 16 16.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met Ruud Horijon van de afdeling Ruimte. Hij is van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via T. 0297 29 16 05.

Naar boven