Ontwerpbestemmingsplan Hoofdweg 85C en Westerlandweg 4, Mijdrecht

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 maart 2017 zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Hoofdweg 85C en Westerlandweg 4” (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPHoofdweg85C-ow01)(postcode 3641) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken, op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 291616.

  • Het digitale ontwerpbestemmingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak ontwerpbestemmingsplan

De eigenaar van het perceel Hoofdweg 85C wil een bedrijfswoning bouwen op dit perceel. De gemeente heeft het voornemen om aan dit project mee te werken, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De voorwaarden hebben onder meer betrekking op:

  • de sloop van de bedrijfswoning aan de Westerlandweg 4 in Mijdrecht, voorafgaand aan de verlening van een omgevingsvergunning ten behoeve van de bouw van de bedrijfswoning aan de Hoofdweg 85C;

  • de vaststelling van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de daaraan gekoppelde voorwaarde nodig om een voor de bewoners akoestisch aanvaardbaar klimaat te creëren.

De projectlocatie bevindt zich ten zuiden van de kern Mijdrecht in het buitengebied. De bouw van de nieuwe bedrijfswoning is de laatste stap van de bedrijfsverplaatsing van Westerlandweg 4 naar Hoofdweg 85C in Mijdrecht. De sloop van de woning aan de Westerlandweg 4 is publiekrechtelijk vastgelegd in het bestemmingsplan middels een voorwaardelijke verplichting. De vaststelling tot hogere grenswaarden is noodzakelijk om een akoestisch aanvaardbaar klimaat te garanderen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van 10 maart tot en met 20 april 2017, kan eenieder op het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad van gemeente De Ronde Venen. Deze zienswijzen kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG in Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met Eva Baeten van de afdeling Ruimte via T. 0297 29 16 00 of via E. e.baeten@derondevenen.nl. Indiening van de zienswijzen zelf per e-mail is niet toegestaan.

De gemeenteraad weegt de inhoud van de ontvangen zienswijzen mee in het besluit dat de raad uiteindelijk neemt over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven