Ontwerpbestemmingsplan Kemperbergerweg 723A

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan ‘Kemperbergerweg 723A'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.891-0201

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en ligt met ingang van donderdag 9 maart 2017 gedurende een termijn van 6 weken (dus tot en met woensdag 19 april 2017) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van donderdag 9 maart 2017 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.891-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldene bestemmingsplan vormen zijn te vinden

op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.891-/NL.IMRO.0202.891-0201/

Plangebied

De te ontwikkelen locatie bevindt zich aan de Kemperbergerweg 723A. Ter plaatse was eerder een manege gevestigd. Echter, deze verkeerde reeds jaren in een deplorabele toestand en was niet meer exploitabel.

Geldende bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Arnhem-Noord 2007' bestemt het plangebied voornamelijk als 'Recreatieve Doeleinden' met enkel de functieaanduiding 'manege'. Tevens is gedeeltelijk de bestemming 'Tuin' en de dubbelbestemming 'Waarde - Landschap' van toepassing. Daarnaast geldt de gebiedsaanduiding 'Veiligheidzone-LPG'. Binnen deze bestemmingen is woningbouw niet mogelijk en hiervoor moet dus een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Ontwikkeling

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in een bouwmogelijkheid voor een woongebouw bestaande uit maximaal twaalf woningen en een twee-onder-één-kap woning. Het omliggende deel van het plangebied verzekert een versterking van de landschappelijke (en ecologische) kwaliteiten in aansluiting op de omgeving. Het nieuwe bestemmingsplan biedt een bebouwingsmogelijkheid die ongeveer 50% minder bebouwing mogelijk maakt in vergelijking met de huidige situatie. Het oppervlak aan verharding neemt dus aanzienlijk af.

Zienswijze

Gedurende de termijn van donderdag 9 maart 2017 tot en met woensdag 19 april 2017 kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Noortje Breij (T. 026-377 2481) of Monique van Loo (T. 026-377 4717) van de Afdeling Ruimte.

In samenhang met dit ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf morgen (donderdag 9 maart 2017) ook een ontwerpbesluit hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage. De publicatie hiervoor is vanaf vandaag te vinden op:

https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/arnhem

 

Naar boven