Ontwerpbestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo en ontwerp besluit hogere grenswaarden geluid, gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 9 maart 2017 tot en met 20 april 2017 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPstrkakkersOnijkwg-0301, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het verplaatsen van het tuincentrum met de bedrijfswoning vanuit de kom van Ermelo naar de locatie aan de Oude Nijkerkerkweg (ong.), waarbij op de vrij komende locatie aan de Struikakkers 23 in totaal acht nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd. Tegelijkertijd wordt de nieuwe ontsluiting vanaf de Kolbaanweg naar het nieuwe tuincentrum aan de Kolbaanweg / Oude Nijkerkerweg (ong.) en het perceel Oude Nijkerkerweg 165 / 165a positief bestemd en wordt op laatstgenoemd adres een deel van de agrarische activiteiten beëindigd, waarna lichte bedrijvigheid is toegestaan.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder is voor dit plan een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen bedrijfswoning aan de Oude Nijkerkerweg (ong.) te Ermelo, boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Kolbaanweg te Ermelo en het railverkeer op de spoorlijn Amersfoort - Zwolle.

 

Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de geluidnormen wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Een ieder kan vanaf 9 maart 2017 tot en met 20 april 2017 bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM te Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo kenbaar maken. Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde geluid kenbaar maken.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Tijdens de terinzagelegging wordt op 20 maart 2017 van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond gehouden. Deze avond wordt gehouden in zaal 9 van de Dialoog.

 

Ermelo, 7 maart 2017

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo

 

Naar boven