Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunningen Naoorlogse Wijken, Drienerstaete, met toepassing van coördinatieregeling, Hengelo

Logo Hengelo

Transformeren van een kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan 56 tot een appartementencomplex met 29 appartementen, met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening

Op 19 april 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening) toe te passen voor het transformeren van een kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan 56 tot een appartementencomplex met 29 appartementen. Met deze regeling wordt de voorbereiding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen gecoördineerd. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen gelijktijdig plaatsvindt. Over deze ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

 

Van 9 maart tot en met 19 april 2017 liggen de volgende ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan Naoorlogse Wijken, Drienerstaete;

  • 2.

    De ontwerp omgevingsvergunning voor het herbestemmen van een bestaand kantoorpand tot appartementencomplex, activiteit bouwen (P.C. Hooftlaan 56);

  • 3.

    De ontwerp omgevingsvergunning (kappen) voor het vellen van 1 berk, 1 wilg en 2 acacia’s (P.C. Hooftlaan 56).

     

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied betreft het perceel P.C. Hooftlaan 56 en is gelegen in de wijk Groot Driene in het oostelijk deel van Hengelo. De grens wordt globaal gevormd door de Laan van Driene aan de westzijde, P.C. Hooftlaan ten noorden van het plangebied en de Isaac da Costastraat aan de zuidzijde.

Nijhuis Bouw B.V. is voornemens om het kantoorpand op het perceel P.C. Hooftlaan 56 te transformeren naar 29 koopappartementen. Het geldende bestemmingsplan 'Naoorlogse wijken' laat de functie wonen en het realiseren van balkons niet toe, waardoor het bestemmingsplan dient te worden herzien. Het ontwerpbestemmingsplan 'Naoorlogse Wijken, Drienerstaete' voorziet in deze herziening.

 

Ontwerp omgevingsvergunning bouwen

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van plan is een omgevingsvergunning te verlenen voor het herbestemmen van een bestaand kantoorpand tot appartementen aan de P.C. Hooftlaan 56.

 

Ontwerp omgevingsvergunning kappen

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van plan is een omgevingsvergunning te verlenen voor het vellen van 1 berk, 1 wilg en 2 acacia’s aan de P.C. Hooftlaan 56.

 

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen en de bijbehorende stukken van 9 maart tot en met 19 april 2017 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0106-0201.

 

Voor het maken van een afspraak over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Boers, telefoonnummer 14074. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen over:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad o.v.v. zaaknummer 2092935;

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunningen bij het college van burgemeester en wethouders o.v.v. zaaknummers O-2016-0612 (activiteit bouwen) en O-2017-0024 (activiteit kappen).

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Boers, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

Naar boven