Bestemmingsplan ‘Parapluherziening Huisvesting Arbeidsmigranten en seizoensarbeiders’ en bijbehorende beleidsregel

Logo Hulst

Verhouding bestemmingsplan en beleidsregel

In het bestemmingsplan wordt bepaald dat het college van burgemeester en wethouders voor bepaalde situaties van huisvesting van arbeidsmigranten en seizoensarbeiders een afwijkingsbevoegdheid kan toepassen. Bij de afweging van de vraag of in een concreet geval afwijking mogelijk is, maken burgemeester en wethouders gebruik van een beleidsregel. Deze beleidsregel is gericht op het bieden van huisvestingsmogelijkheden waarbij wordt voldaan aan de 'menselijke maat' voor de arbeidsmigranten en seizoensarbeiders zelf en voor de omgeving.

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 23 februari 2017 het bestemmingsplan ‘Parapluherziening Huisvesting Arbeidsmigranten en seizoensarbeiders’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het ongewijzigd vastgestelde plan ligt van 9 maart tot en met 19 april 2017 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0677.ppArbeidsmigranten-001V. Het bestemmingsplan past alle bestemmingsplannen die gelden binnen het grondgebied van de gemeente Hulst aan, zodanig dat de huisvesting van arbeidsmigranten en seizoensarbeiders alleen via een afwijkingsbevoegdheid mogelijk is.

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij, overeenkomstig artikel 3.8 Wro en afdeling 3:4 Awb geen zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht kan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage binnen de termijn van 10 maart tot en met 20 april 2017. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken, tel.: 14 0114.

Beleidsregel

Burgemeester en wethouders van Hulst maken overeenkomstig het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij de beleidsregel ‘Huisvesting Arbeidsmigranten en seizoensarbeiders’ op 17 januari 2017 heeft vastgesteld. In de beleidsregel zijn de voorwaarden opgenomen waaronder medewerking kan worden verleend aan de huisvestiging van arbeidsmigranten en seizoensarbeiders. De beleidsregel treedt in werking op de eerste dag na de datum van haar bekendmaking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken, tel.: 14 0114.

 

Hulst, 8 maart 2017

 

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven