Ontwerpbestemmingsplan Honderdland fase 2 en MER

Logo Westland

De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt:

Naam : Ontwerpbestemmingsplan Honderdland fase 2, waarin begrepen het Milieueffectenrapport Honderdland fase 2 (MER)

oort plan : Bestemmingsplan

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : donderdag 9 maart 2017

Reactietermijn : vrijdag 10 maart 2017 t/m donderdag 20 april 2017

Nummer : NL.IMRO.1783.BTHONDERDLF2obp-ON02,

Artikel : 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Het plangebied betreft het gehele gebied ten noorden van fase 1 van het bedrijventerrein Honderdland tot aan de vernieuwde N223. De begrenzing wordt gevormd door de N220 (Maasdijk) in het westen, de N223 in het noorden en de A20/N20 in het oosten. Honderdland ligt aan de entree van het Westland naast de bedrijventerreinen Transportcentrum, Poortcamp en Coldenhove. Beoogd wordt om in Honderdland een hoogwaardig bedrijventerrein te realiseren met een goede infrastructuur en ontsluiting op het bestaande en toekomstige wegennet. Vanuit de doelstelling om doelmatig en efficiënt ruimtegebruik na te streven is het hier mogelijk om dubbel ruimtegebruik te realiseren, hetgeen zich vertaalt in een relatief hoge toegestane bouwhoogte. De aanwezige en toekomstige bedrijvigheid richt zich met name op de transport-, agro- en foodsector. Afhankelijk van de locatie binnen het gebied zijn ook publieksgerichte functies toegestaan. Deze functies staan ten dienste van het bedrijventerrein en ondersteunen de internationale positionering van de Greenport Westland-Oostland. Naast de diverse bedrijfs- en publieksgerichte functies, is ook de zone met woningen langs de Maasdijk ter hoogte van Honderdland fase 2 onderdeel van dit bestemmingsplan.

Milieueffectrapport Honderdland fase 2 (MER)

Het Milieueffectrapport (MER) maakt deel uit van het ontwerpbestemmingsplan Honderdland fase 2 (bijlage 4 bij de plantoelichting) en ligt in dat kader ook ter inzage.

Wilt u het plan bekijken? U kunt het plan en bijlagen bekijken, waaronder het MER via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Crisis- en herstelwet

Te zijner tijd is op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Honderdland fase 2” afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan en/of het Milieueffectenrapport (MER) binnen de reactietermijn. U dient duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan Honderdland fase 2, of op het MER. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. de raad, team Gamma. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174.

Naar boven