Goedkeuringsbesluit gedragscode Flora- en faunawet

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft de Gedragscode Natuurbeheer goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 27 november 2015 is van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) een verzoek ontvangen om goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze ‘Gedragscode Natuurbeheer’ geeft regels voor de planning en de uitvoering van werkzaamheden in het kader van natuurbeheer en heeft als doel om negatieve effecten van deze werkzaamheden voor beschermde inheemse dier- en plantensoorten te beperken.

Wat is het besluit?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken. Hij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer RVO/2016/547. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode gaat over beschermde inheemse planten- en diersoorten zoals bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van Economische Zaken is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Hoe kunnen belanghebbenden in beroep gaan?

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na de dag dat het besluit is genomen in beroep gaan tegen het besluit. Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op mijn.rvo.nl. Of neem telefonisch contact met ons op: 088 042 42 42 (lokaal tarief).

U kunt het besluit en de gedragscode inzien op mijn.rvo.nl -> Vergunning en erkenning aanvragen-> Flora- en faunawet ruimtelijke ingrepen -> Overzicht gedragscodes en besluiten Flora- en faunawet -> Overzicht gedragscodes.

Naar boven