Chw bestemmingsplan Kernen gemeente Dalfsen 2016

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouder van de gemeente Dalfsen maken bekend dat met ingang van 9 maart 2017 tot en met 19 april 2017 voor iedereen het ontwerp "Chw bestemmingsplan Kernen gemeente Dalfsen 2016" ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan gaat over het grondgebied van alle kernen van de gemeente Dalfsen (inclusief de bedrijventerreinen). De begrenzing tussen het bestemmingsplan voor de kernen en het bestemmingsplan Buitengebied is soms iets gewijzigd.

De bestemmingsplannen die nu gelden voor de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen en Ankum worden geactualiseerd. In het nieuwe bestemmingsplan heeft ieder perceel een bestemming. Per bestemming is geregeld op welke manier percelen en de opstallen gebruikt mogen worden en wat er gebouwd mag worden.

Naar aanleiding van de inspraak, het overleg met instanties maar ook ambtshalve zijn diverse wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt geëxperimenteerd in verband met de toekomstige Omgevingswet.

Het experimenteerartikel in de Crisis- en herstelwet geeft duurzame en innovatieve ideeën de mogelijkheid om, ondanks knelpunten in wet- en regelgeving, toch tot ontwikkeling te komen.

Er wordt geëxperimenteerd met onder andere regels voor het thema duurzaamheid.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en de servicepunten van Lemelerveld en Nieuwleusen. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien via de website www.dalfsen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.Kernen2016-on01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.  

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Iedereen kan van 9 maart 2017 tot en met 19 april 2017 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze gaat.

Dalfsen, 8 maart 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven