Chw bestemmingsplan 3e verzamelplan Buitengebied gemeente Dalfsen

Logo Dalfsen

De gemeente Dalfsen wil haar dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Vooral als het gaat om kosten (leges) en begeleiding bij procedures. In het jaarlijkse 'Verzamelplan Buitengebied' bundelt de gemeente verschillende ontwikkelingen in het buitengebied tot één nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is de uitkomst van de derde ronde voor het verzamelplan.

Nieuwe ontwikkelingen

In dit bestemmingsplan staan de volgende ontwikkelingen:

  • 1.

    Oosterveen 56/ De Stouwe 27 en Oosteinde 70: door het slopen van vrijgekomen bebouwing op de percelen Oosteinde 70 en Oosterveen 56, de schuur op het perceel De Stouwe 27 te bestemmen voor opslag voor een bedrijf in stalinrichting;

  • 2.

    Statumweg 1-4 en Blikman Kikkertweg 17a en Blikman Kikkertweg ten westen van nr. 13, Het slopen van alle bedrijfsbebouwing aan de Blikman Kikkertweg 17a en het verplaatsen van de woning Statumweg 1 en het bouwen van een rood voor rood woning  naar het perceel ten oosten van de Blikman Kikkertweg 13 en uitbreiding van een loonbedrijf Statumweg 4/4a realiseren;

  • 3.

    Vilstersestraat 36, functieverandering naar een maatschappelijke functie voor dagbesteding met logeren;

  • 4.

    Landgoed Mataram, door hergebruik van vrijgekomen agrarische bebouwing een woning in een schuur realiseren en door het toepassen van Rood voor Groen nog 2 woningen toestaan als aan voorwaarden wordt voldaan;

  • 5.

    De Weide Mars 2/2a - Hessenweg 66, door leegstaande schuren op het perceel Hessenweg 66 gesloopt krijgt de bestaande woning aan De Weide Mars 2/2a een dubbele woonbestemming;

  • 6.

    Hagenweg 20, het hergebruiken van vrijgekomen bebouwing voor dagbesteding en dierenactiviteiten;

  • 7.

    Kortersweg 9, door sloop van de stallen een rood voor rood woning bouwen en de bestaande woning vernieuwen;

  • 8.

    Hoevendwarsweg 4-6, met rood voor rood de stallen slopen en hier drie woningen bouwen. 

Andere aanpassingen

Het verzamelplan wordt ook gebruikt om de onherroepelijke projecten die zijn vergund met een projectafwijkingsbesluit (artikel 2.12, lid 1, onder a sub 3  Wabo) in het bestemmingsplan op te nemen en ook het Tracébesluit voor de N35 Zwolle-Wijthmen. De begrenzing van de bestemmingsplannen voor de kernen is gewijzigd, waardoor een aantal percelen aan de randen van Lemelerveld, Nieuwleusen en Hoonhorst nu in dit bestemmingsplan zijn opgenomen.

In het kader om vooruit te lopen op de Omgevingswet wordt op basis van de regeling “bestemmingsplan met verbrede reikwijdte” uit de Crisis en Herstelwet (CHW) tevens de regelingen voor het kappen van bomen, vanuit de APV en het bestemmingsplan in dit bestemmingsplan één integrale regeling in dit plan opgenomen.

Verder wordt een aantal ambtshalve wijzigingen verwerkt.  

Inloopbijeenkomst op dinsdag 21 maart 2017

Op 21 maart 2017 is er een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis. Van 16:00 tot 19:00 uur kan iedereen het 3e verzamelplan Buitengebied komen bekijken en vragen stellen. Ook iedereen die plannen heeft in het buitengebied en informatie wil over het (volgende) verzamelplan is welkom. 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 9 maart 2017 tot en met 19 april 2017 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en de servicepunten van Lemelerveld en Nieuwleusen. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien via de website www.dalfsen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.3eVerzamelplanBG-on01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.   

Indienen zienswijze

Iedereen kan van 9 maart 2017 tot en met 19 april 2017 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze gaat.  

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk

Dalfsen, 8 maart 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

  

 

Naar boven