Vastgesteld bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie hoek Buitensingel - Wilhelminaweg en verleende omgevingsvergunning Buitensingel 77 te Dieren (coördinatieregeling); gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken, op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie hoek Buitensingel - Wilhelminaweg op 21 februari 2017 is vastgesteld door de gemeenteraad. Daarnaast is een omgevingsvergunning verleend voor de nieuwbouw van de supermarkt aan de Buitensingel 77 te Dieren.

Het plan houdt in dat de nieuwbouw winkellocatie aan de Buitensingel 77 wordt vergroot en het gebouw op een andere wijze op de locatie wordt gesitueerd.

Voor dit plan heeft de raad besloten om de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen. Op basis hiervan zijn de besluiten gezamenlijk voorbereid en in procedure gebracht.

Inzage bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Gelet op het coördinatiebesluit worden het vastgestelde bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie hoek Buitensingel - Wilhelminaweg en de omgevingsvergunning voor het bouwplan van de Aldi, Buitensingel 77 te Dieren en de daarbij behorende stukken, gezamenlijk ter inzage gelegd.

De bovengenoemde stukken kunnen van 9 maart 2017 tot en met 19 april 2017 worden ingezien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg. U kunt het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer: NL.IMRO.0275.BPDN14-VA01.

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van tervisielegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouder heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden, die beroep hebben ingesteld, een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 20 april 2017, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer I. Slager via telefoonnummer (026) 49 76 420.

 

De Steeg, 8 maart 2017

Naar boven