Coördinatieregeling plan ‘Meisevoort ongenummerd, Gassel’

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de ontwerpbesluiten voor het plan (ruimte voor ruimte-)woning Meisevoort ongenummerd, Gassel’ ter inzage worden gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Meisevoort ongenummerd, Gassel’ is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan. Omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, wordt hiervoor geen ontwerpexploitatieplan in procedure genomen.

Het plangebied betreft het ten oosten van de Meisevoort en ten westen van het perceel Zeegstraat 12 te Gassel gelegen perceel (5438 NK en NM), kadastraal bekend als Grave, sectie L, nummer 1448. Het plan maakt het bouwen mogelijk van een vrijstaande woning met bijgebouwen, in het kader van de regeling Ruimte voor Ruimte.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn de resultaten van de inspraak en wettelijk/bestuurlijk vooroverleg over het voorontwerpbestemmingsplan en de ambtshalve noodzakelijk geachte wijzigingen verwerkt. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • -

    het doorvoeren van wijzigingen in de regels en toelichting ter opheffing van de geconstateerde strijdigheden van het voorontwerpbestemmingsplan aan de ingediende aanvraag om omgevingsvergunning en het vooroverlegplan;

  • -

    het - ter waarborging van de beoogde beeldkwaliteit van de bouw- en inrichtingsplannen - opgestelde ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Gassel, Meisevoort ongenummerd’.

De gemeenteraad van Grave heeft op 7 februari 2017 besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het onderhavige plan (ruimte voor ruimte) woning ‘Meisevoort ongenummerd, Gassel’. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de ontwerpbesluiten gecoördineerd te laten plaatsvinden, overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende ontwerpbesluiten:

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Meisevoort ongenummerd, Gassel’;

  • ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Gassel, Meisevoort ongenummerd’;

  • ontwerpbeschikking aanvraag omgevingsvergunning met kenmerk OB-C7348.

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 8 maart 2017 tot en met dinsdag 18 april 2017. De uitgeprinte exemplaren kunnen worden ingezien bij de publieksbalie in het stadhuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPMeisevoortGassel-ON01.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar maken. De ontwerpbesluiten worden als één gecoördineerd ontwerpbesluit gezien waarop in één keer een zienswijze kan worden ingediend. Een schriftelijke zienswijze over de ontwerpbesluiten richt u aan de gemeenteraad van Grave, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Roefs, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Grave, 7 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven