ONTWERP UITWERKINGS- EN WIJZIGINGSPLAN “1E MELMSEWEG, FASE 2”

Logo Veenendaal

Ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 9 maart 2017 gedurende 6 weken (tot en met 19 april 2017) het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan 1e Melmseweg, fase 2 en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Begrenzing

Het plangebied is gelegen aan de 1e Melmseweg te Veenendaal. De 1e Melmseweg betreft een ontsluitingsweg, die begint en eindigt op de Nieuweweg. Het plangebied fase 2 wordt globaal begrensd door de Rondweg-west aan de noordzijde, de 1e Melmseweg aan de west- en zuidzijde, en de bestaande bebouwing aan de Nieuweweg aan de oostzijde.

Inhoud uitwerkings- en wijzigingsplan

Het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan “1e Melmseweg, fase 2” voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de bouw van ca. 80 woningen aan de 1e Melmseweg.

Financieel–economische uitvoerbaarheid

Met de ontwikkelaar is een contract getekend, een anterieure exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied en de te ontvangen of te betalen exploitatiebijdrage. Uit de overeenkomst blijkt dat het verhaal van de kosten, inclusief mogelijke planschade, zal worden gedragen door de initiatiefnemer. Om de overeengekomen grondopbrengsten en exploitatiebijdragen 'te verzekeren" zal de gemeente gelijktijdig met de vaststelling van het uitwerkings- en wijzigingsplan 1e Melmseweg, fase 2 een vierde herziening van het exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.15, lid 2 Wro, vaststellen. Met toepassing van beide instrumenten is de financieel-economische uitvoerbaarheid voldoende gewaarborgd.

Ter inzage

Het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan met bijlagen ligt met ingang van 9 maart 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

• maandag van 17.00 - 20.00 uur;

• dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;

• donderdag van 09.00 - 20.00 uur.

Plan inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 8 maart 2017. In deze publicaties vindt u de rechtstreekse link naar het uitwerkingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicatie terugvinden.

Reageren

Tot en met 19 april 2017 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze (niet per e-mail) kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven