Kennisgeving besluit inzake vaststellen projectplan Waterwet, Rijkswaterstaat

Project ‘Inkassing voorsluis Eefde’

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 24 februari 2017, onder nummer RWS-2017/8258, het besluit genomen om het projectplan Inkassing voorsluis Eefde Uiterwaarden vast te stellen.

Het projectplan betreft de aanpassing van het kunstwerk ‘sluis Eefde’ door in de voorsluis de damwand te vervangen, waarbij deze 6 meter naar achteren wordt geplaatst.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Inhoudelijk is het projectplan ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpprojectplan.

Terinzagelegging

Het projectplan met bijbehorende stukken ligt van 16 maart 2017 tot en met 26 april 2017 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • Gemeente Lochem, Hanzeweg 8 te Lochem:

    • maandag tot en met woensdag van 8.30 uur tot en met 12.30 uur en van 13.30 uur tot en met 17.00 uur;

    • donderdag van 8.30 uur tot en met 12.30 uur en van 13.30 uur tot en met 20.00 uur;

    • vrijdag van 8.30 uur tot en met 10.30 uur.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 26 april 2017 beroep worden ingesteld bij de rechtbank sector Bestuursrecht door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp;

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht (binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft).

Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 25, 6200 MA Maastricht, telefonisch bereikbaar via nummer 06 – 15 95 28 31.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur Netwerk Ontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven