Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Oude Houthaven

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan Oude Houthaven voor te bereiden. Het plangebied Oude Houthaven is gelegen in de Oude Houthaven en omvat alleen een deel van het water. Het plangebied is een deel van het bestemmingsplan Spaarndammers en Zeehelden, dat is vastgesteld op 23 april 2013.

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in maximaal 34 ligplaatsen voor woonschepen en (middels een afwijkingsbevoegdheid) in ligplaatsen voor passagiersschepen zonder op- en afstapmogelijkheid.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro melden wij dat het plan nog in de fase van planvoorbereiding is. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In een later stadium zal het voorontwerpbestemmingsplan worden vrijgegeven voor participatie. Vervolgens zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan een kennisgeving worden geplaatst op in ieder geval de website van de gemeente en in de Staatscourant. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuidwest, Frank Arents, 020-2530174.

Amsterdam, 8 maart 2017

Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West

  • G.

    Bouwmeester, voorzitter

  • I.

    Overzier, secretaris

Naar boven