Kennisgeving

Logo Amsterdam

Voornemen voorbereiding bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Amstelstation e.o.

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Amstelstation Het betreft een herziening van het vigerende bestemmingsplan. De herziening ziet op twee plandelen. Het eerste deel volgt globaal de Julianalaan (westzijde), Hugo de Vrieslaan (zuidzijde) en Bertrand Russellstraat (oostzijde). Het tweede deel betreft de fietsparkeerkelder en bijbehorende onderbouw aan de noordzijde en westzijde van het Amstelstation (Julianaplein). Het bestemmingsplan beoogt een technische herziening van het bestemmingsplan Amstelstation e.o.. Het vaststellen van deze herziening heeft tot doel een actueel toetsingskader te bieden voor omgevingsvergunningverlening.

Gelet op de strekking van dit bestemmingsplan is besloten in dit stadium van de procedure af te zien van het ter inzage leggen van de stukken en het bieden van gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Te zijner tijd wordt dat op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

Amsterdam,

burgemeester en wethouders,28 februari 2017

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven