Uitwerkingsplan Offem Zuid, eerste fase gewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het uitwerkingsplan ‘Offem Zuid, eerste fase’ op 21 februari 2017 gewijzigd is vastgesteld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad op 23 februari 2017 besloten tot gewijzigde vaststelling van het exploitatieplan ‘Offem Zuid’ waarin onder andere de effecten van het uitwerkingsplan zijn verwerkt. Hiervoor is een aparte publicatie opgesteld.

Begrenzing uitwerkingsplan, eerste fase

Het toekomstige woongebied Offem Zuid ligt aan de zuidoostzijde van Noordwijk Binnen. Ten oosten van het plangebied is de provinciale weg N206 gelegen. Ten zuiden van het gebied ligt de Beeklaan (N451) en ten westen de Herenweg. De noordelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Woensdagse Watering grenzend aan het landgoed Offem. Het uitwerkingsgebied, eerste fase, is het eerste gedeelte van Offem Zuid dat wordt uitgewerkt en omvat ongeveer 6,66 hectare. De exacte begrenzing is in het uitwerkingsplan weergegeven.

Inhoud uitwerkingsplan

Met dit uitwerkingsplan wordt voorzien in de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van de eerste fase van het woongebied in Offem Zuid. Het uitwerkingsplan, eerste fase, voorziet in maximaal 240 woningen die in meerdere fasen worden gerealiseerd. De locatie van het woongebied ligt in het bestemmingsplan ‘Offem Zuid’. Dit bestemmingsplan is 27 juni 2013 vastgesteld door de gemeenteraad van Noordwijk. Hierin zijn de betreffende gronden voorzien van een uit te werken woonbestemming. Het uitwerkingsplan dat is opgesteld geeft een toelichting op de realisatie van de eerste fase van het woongebied en stelt regels hiervoor.

Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld. In de Nota van zienswijze en ambtshalve wijzigingen is aangegeven welke wijzigingen in het vastgestelde uitwerkingsplan zijn opgenomen. Dit zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan wat eind 2016 ter visie heeft gelegen.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van 8 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijk. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.noordwijk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0575.UPOZOffemZuid-VA01.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort.

Daarvoor kan, als u nadelige gevolgen van het besluit voorziet tijdens de behandelingsperiode van uw beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: het projectteam Offem Zuid, T (071) 36 60 000.

Naar boven