Sittard-Geleen, Vastgesteld wijzigingsplan “Grevenbicht en Trierveld”

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan “Grevenbicht en Trierveld” (het gml-bestand NL.IMRO.1883. BPWTriervGrevenbi-VA01) ter inzage ligt.

Het plandeel Trierveld wordt aan de zuidzijde begrensd door de woonkern Schipperskerk, aan de westzijde door de Ruitersdijk, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Echt-Susteren en aan de oostzijde door het Julianakanaal.

Het plandeel Grevenbicht wordt aan de noordzijde begrensd door de Veerweg, aan de oostzijde deels door de Dijk. Aan de zuid- en westzijde vormt de Maas de begrenzing.

In dit wijzigingsplan worden de planologische kaders voor de ontgronding van een groter deel van Trierveld mogelijk gemaakt. Deze ontgronding is gekoppeld aan een stroomgeulverbreding van de Maas op de locatie Grevenbicht. Hierdoor komt de eerder geprojecteerde nevengeul te vervallen.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 8 maart 2017 tot en met 19 april 2017 voor iedereen ter inzage bij de Stadswinkel, Markt 1 te Geleen.

De Stadswinkel is uitsluitend op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Beroep

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpwijzigingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij het college van B&W;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij het college van B&W kenbaar te maken;

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wet- en regelgeving

Bekendmaking gebeurt volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven