Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Introductie in het milieu voor het in de handel brengen van genetisch gemodificeerde organismen

Beschikking op de verlengingsaanvraag van Suntory Flowers Limited

Op 28 februari 2017 is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) de vergunning van Suntory Flowers Limited gevestigd in Tokyo te Japan, met kenmerk GGO C/NL/04/02_001, voor het in de handel brengen van genetisch gemodificeerde organismen krachtens artikel 4.17 van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013, verlengd. De beschikking is op 9 maart 2017 aan Suntory Flowers Limited verzonden.

Op 25 mei 2016 had Suntory Flowers Limited een daartoe strekkende verlengingsaanvraag ingediend.

De genetisch gemodificeerde organismen die als product in de handel worden gebracht ten behoeve van import zijn snijbloemen van een anjer (Dianthus caryophyllus L.) met een gewijzigde bloemkleur, gemodificeerd met Agrobacterium tumefaciens, stam AGL0, met behulp van de vector pCGP1470, wat lijn 123.2.38 heeft opgeleverd.

Procedure

Voor de behandeling van de verlengingsaanvraag van Suntory Flowers Limited is de procedure doorlopen als beschreven in afdeling 4.3 van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013 en deel C van de Richtlijn 2001/18/EG van het Europees parlement en de Raad van de Europese Unie van 12 maart 2001 inzake de doelbewuste introductie van genetisch gemodificeerde organismen in het milieu. Conform artikel 17, zesde lid, van de Richtlijn 2001/18/EG kan de daarvoor bevoegde instantie in Nederland, IenM, de vergunning van Suntory Flowers Limited met kenmerk GGO C/NL/04/02_001 voor het in de handel brengen van lijn 123.2.38, verlengen.

Inzage beschikkingen

De beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 10 maart 2017 op werkdagen ter inzage bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM/VSP/Bureau GGO, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Postbus 1, 3720 BA Bilthoven. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur na afspraak via telefoon of mail (tel. 030 – 274 27 93, e-mail bggo@rivm.nl). De bezoeker dient zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de beschikkingen en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://www.ggo-vergunningverlening.nl/.

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij de hierboven genoemde contactpersoon. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (de datum en het nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt.

Het niet-voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

Naar boven