Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Kottenseweg 132'

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 23 februari 2017 het bestemmingsplan ‘Kottenseweg 132’  gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied van Winterswijk.

 

Besluit hogere grenswaarde geluidbelasting

Burgemeester en wethouders hebben op 10 januari 2017 voor het realiseren van de appartementen in het voormalige maalderijgebouw van dit plan een hogere waarde voor geluidbelasting van wegverkeerslawaai vastgesteld.

 

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ’Integrale herziening buitengebied Winterswijk’. Dit plan wijzigt de bestemming van het perceel Kottenseweg 132 van een bedrijfsbestemming in de bestemming wonen. Het voormalige maalderijgebouw zal worden hergebruikt ten behoeve van appartementen. De overige bedrijfsbebouwing (waaronder een bedrijfswoning) wordt gesloopt, waarna vijf nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd. Vanwege een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerlawaai vanuit de Kottenseweg is voor één van de nieuwe woningen een hogere grenswaarde vastgesteld. Het plangebied ligt in het buitengebied van Winterswijk en hoort bij het buurtschap Brinkheurne.

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd in het bestemmingsplan:

 

  • 1.

    In artikel 5.1, sub a, onder 3 is een schrijffout hersteld;

  • 2.

    In artikel 5.4 zijn de verschillende voorwaardelijke verplichtingen uitgesplitst in meerdere subleden en is de tekst van deze voorwaardelijke verplichtingen verder verduidelijkt;

  • 3.

    Artikel 5.2.6 heeft een nieuwe titel gekregen (“specifieke bouwregels”) en er is een nieuw sublid toegevoegd. Dit nieuwe sublid verankert dat de bestaande bedrijfswoning met het huisnummer 128 binnen één jaar na gereedkomen van de vijfde nieuwe grondgebonden woning gesloopt dient te zijn;

  • 4.

    Op de verbeelding is een fout hersteld als het gaat om het aantal woningen dat gebouwd mag worden. Er was een aanduiding opgenomen voor 3, daar waar 4 nieuwe woningen bedoeld was.

  • 5.

    In paragraaf 2.3 van de toelichting is de planopzet verduidelijkt.

 

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplanplan ligt met ingang van woensdag 8 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is ook digitaal in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.BP1605BGKOTTWEG132-VA01.

 

Beroep

Gedurende de beroepstermijn, ingaande donderdag 9 maart 2017 tot en met woensdag 19 april 2017 kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, of;

  • 2.

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen, of;

  • 3.

    Alle belanghebbenden, tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht

 

Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 20 april 2017. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Beeldkwaliteitsplan ‘Maalderij Brinkheurne’

Om de beeldkwaliteit van het plan te garanderen, is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. De gemeenteraad heeft op 23 februari 2017 het beeldkwaliteitsplan vastgesteld als onderdeel van de welstandsnota. Tegen dit besluit is geen beroep mogelijk.

Naar boven