Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit Versterking primaire waterkering Twentekanaal Zutphen

Logo Gelderland

Achtergrond

Op 20 januari 2017 hebben wij van het college van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Rijn en IJssel een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ontvangen ten behoeve van de voorgenomen versterking van enkele trajecten van de primaire waterkering langs het Twentekanaal bij Zutphen. De versterking van de primaire waterkering is volgens het Besluit milieueffectrapportage (onderdeel D 3.2 van de bijlage) m.e.r.-beoordelingsplichtig.

 

Het projectgebied

Het projectgebied ligt langs het voorpand van het Twentekanaal tussen de IJssel en de sluis bij Eefde ten noorden van Zutphen in de gemeenten Zutphen en Lochem.

 

De procedure

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland is gekoppeld aan het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van het projectplan voor de versterking van de primaire waterkering. In het m.e.r.-beoordelingsbesluit van 24 februari 2017, zaaknummer 2017-001466, is aangegeven dat voor deze activiteit geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

 

Rechtsbescherming

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen via een zienswijze kenbaar worden gemaakt in het kader van de procedure voor de totstandkoming van het projectplan Waterwet.

 

Wilt u meer weten? Bel het Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven