Uitgebreide procedure Brediusweg 77 te Bussum

Logo Gooise Meren

Ontwerpbesluiten:

Ontwerp omgevingsvergunningen uitgebreide procedure :

Brediusweg 77, 1401 AD Bussum

het bouwen van een vrijstaande woning met bijgebouw, het kappen van 28 bomen, het aanbrengen van oppervlakteverharding, het plaatsen van een tuinmuurtje in de voortuin, het verplaatsen van een uitrit.

Ter inzage vanaf 2 maart 2017 gedurende 6 weken

Zienswijze :

Het college overweegt medewerking te verlenen aan bovenstaande ontwerpbesluiten. De

ontwerpbesluiten liggen vanaf heden gedurende een termijn van 6 weken. De stukken kunt u inzien bij de balie van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Maandagochtend is er van 8:30 tot 13:00 vrije inloop, op dinsdag t/m vrijdag werken wij op afspraak, u kunt zelf een afspraak inplannen via www.gooisemeren.nl.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, een gemotiveerde zienswijze kenbaar maken aan ons college. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving bereikbaar onder telefoonnummer (035) 207 08 84. Ingediende zienswijzen worden meegewogen bij de verdere besluitvorming.

BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER

(ontwerpbesluit)

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

Er is op 5 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van het afwijken van het bestemmingsplan Brediuskwartier (Wabo artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3°). Het gaat om realisatie van een woning op een perceel met de bestemming tuin. Het perceel ligt tussen Brediusweg 75 en 79. Ten gevolge van de A1, de Brediusweg en de Amersfoortsestraatweg zal de woning een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder voor deze woning in ontwerp hogere waarden vast gesteld.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 2 maart 2017 gedurende 6 weken gezamenlijk met het de ontwerp-beschikking ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de balie van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum. Maandagochtend is er van 8:30 tot 13:00 vrije inloop, op dinsdag t/m vrijdag werken wij op afspraak. Desgewenst kan in het Gemeentehuis een medewerker van gemeente Gooise Meren een mondelinge toelichting geven op het ontwerpbesluit.

Z ienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging gemotiveerde zienswijzen schriftelijk bij ons college inbrengen. Degene, die haar/zijn zienswijzen inbrengt, kan schriftelijk verzoeken haar/zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Op verzoek via (035) 20 70 884 kunnen mondeling zienswijzen worden ingebracht. In dat geval wordt een gedachtewisseling gehouden over het ontwerp van de beschikking met vertegenwoordigers van de gemeente.

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de hogere waarden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kennisgeving omtrent het aangaan van een planschadeovereenkomst ex artikel 6:24 Wet ruimtelijke ordening voor Brediusweg 77 te Bussum

De gemeente Gooise Meren heeft op 22 november 2016 een planschadeovereenkomst gesloten voor de bouw van 1 woning aan de Brediusweg 77 te Bussum, kadastraal bekend gemeente Bussum, sectie B, nummer 5784.

Initiatiefnemer is eigenaar van het perceel en heeft een aanvraag ingediend voor de wijziging Tuin in de bestemming Wonen ten behoeve van één vrijstaande woning. Voor het wijzigen van de bestemming wordt thans een uitgebreide procedure omgevingsvergunning met Verklaring van geen bedenkingen doorlopen.

Op grond van de overeenkomst worden de kosten van een eventueel toe te wijzen claim(s) verhaald op aanvrager met in achtneming van de ‘Procedureverordening tegemoetkoming in planschade gemeente Gooise Meren 2016’

Tegen de overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Gooise Meren, 1 maart 201

Naar boven