Ontwerp-omgevingsvergunning 'Tankstation Frankepad'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat vanaf donderdag 2 maart 2017 tot en met woensdag 12 april 2017 het ontwerpbesluit op de aanvraag om omgevingsvergunning 'Tankstation Frankepad' ter inzage ligt. Dit ontwerpbesluit wordt voor de start van de uitgebreide Wabo-procedure op basis van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3o van de Wabo gepubliceerd met plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.pb13TankFrankepad-2001.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 'planologisch afwijken'

De afgelopen jaren is de bereikbaarheid van het industrieterrein Antoniapolder verbeterd door de aanleg van het Noordeinde. Hiermee is een belangrijke verbindingsweg gecreëerd tussen de A15 met het industrieterrein en met De Volgerlanden. Ook de aanleg van de Verlengde Antoniuslaan draagt verder bij aan de bereikbaarheid van de bedrijven. Echter, vanwege het doortrekken van de Antoniuslaan wordt het noordelijk deel van de Nijverheidsweg ter hoogte van de Antoniuslaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Hierdoor wordt de functie van het aldaar gevestigde tankstation beperkt. Met het verplaatsen van het tankstation naar de onderhavige locatie aan het Frankepad wordt een extra impuls gegeven aan het faciliteren van de mobiliteit op het industrieterrein Antoniapolder. Het verplaatsen van dit tankstation past echter niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan 'Antoniapolder +'. Om dit tankstation planologisch mogelijk te maken wordt toepassing gegeven aan de uitgebreide procedure op grond van artikel 2.12 lid 1, sub a. onder 3o van de Wabo.

Met dit ontwerpbesluit wat vanaf 2 maart 2017 ter inzage ligt wordt slechts de planologische mogelijkheid gecreëerd voor het verplaatsen van het tankstation. Voor het daadwerkelijk oprichten ervan zal in een later stadium separaat een omgevingsvergunning voor de Wabo-activiteit 'bouwen' worden aangevraagd.

Stukken ter inzage

Van 2 maart 2017 tot en met 12 april 2017 ligt het ontwerpbesluit op de aanvraag omgevingsvergunning 'Tankstation Frankepad' inclusief de bijhorende ruimtelijke onderbouwing ter inzage. U kunt deze stukken vinden op de volgende locaties:

  • 1.

    de bronbestanden van het ontwerpbesluit zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/687C4094-0E06-4851-B794-45E7FA3F42F6/

  • 2.

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale ontwerpbesluit geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.pb13TankFrankepad-2001;

  • 3.

    een pdf-versie van het ontwerpbesluit en de bijhorende ruimtelijke onderbouwing is geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder <ik woon>, <ruimtelijke projecten>, <ruimtelijke plannen>, <tankstation Frankepad>;

  • 4.

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Zienswijzen op ontwerpbesluit

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen indienen op het ontwerpbesluit op de aanvraag om omgevingsvergunning en de daarbij horende ruimtelijke onderbouwing. U kunt uw zienswijze uiterlijk 12 april 2017 schriftelijk indienen bij het college door deze te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht, postbus 34, 3340 AA te Hendrik-Ido-Ambacht. Indien u vragen hebt, kunt u contact opnemen met dhr. R. Veeke van het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 14 078 of per e-mail naar r.veeke@h-i-ambacht.nl.

Hendrik-Ido-Ambacht, 2 maart 2017

College van Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht.

Naar boven