Wijzigingsplan ‘Nieuwe Dijk 4’, gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat zij op 7 februari 2017 het wijzigingsplan ‘Nieuwe Dijk 4’ heeft vastgesteld.

Het wijzigingsplan

Met dit wijzigingsplan wordt het agrarisch bouwblok ter plaatse van Nieuwe Dijk 4 te Nuenen vergroot tot 1,5 ha. Deze vergroting is noodzakelijk voor de bouw van een machineloods en de aanleg van 2 sleufsilo’s. Het plangebied valt binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’. Dit bestemmingsplan bevat een wijzigingsbevoegdheid in artikel 5.6.1 van de bestemmingsplanvoorschriften, die deze wijziging mogelijk maakt. De vergroting van het bouwblok gaat gepaard met een landschappelijke inpassing ter plaatse.

Inzage

Het wijzigingsplan ‘Nieuwe Dijk 4’, het collegebesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 3 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen.

Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijk site: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het wijzigingsplan kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPWNieuwedijk4-D001

Beroep

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van ter inzage leggen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Nuenen, 2 maart 2017.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven