Vastgestelde Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030

Logo Voerendaal

\ Toelichting 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening in de vergadering van 22 december 2016 de Omgevingsvisie Voerendaal 2016-2030 heeft vastgesteld. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad enkele ondergeschikte wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Met deze Omgevingsvisie loopt de gemeente Voerendaal vooruit op de nieuwe Omgevingswet. De Omgevingsvisie is een strategisch document voor de lange termijn. De rode draad in deze visie is dat de integrale leefomgeving van inwoners en ondernemers centraal staat. Dat betekent enerzijds dat de gemeente de eigen identiteit en kracht van de gemeenschap wil benutten en anderzijds ruimte wil geven voor nieuwe initiatieven die hierbij aansluiten. De gemeente wil inwoners en ondernemers hiervoor uitnodigen en de gemeentelijke procedures en processen hierop herformuleren.

De Omgevingsvisie Voerendaal is tot stand gekomen met de hulp van inwoners, ondernemers en andere partners. De gemeente heeft met hun gesproken over ontwikkelingen en opgaven, maar ook over de kansen die kunnen worden opgepakt om de gemeente ook in de toekomst aantrekkelijk te houden. Niet voor niets komt dit treffend tot uiting in de ondertitel van de Omgevingsvisie: vitaal Voerendaal, goed leven in het land van kalk. Op deze wijze zet de Omgevingsvisie aan tot inspiratie en draagt de visie bij aan de kwaliteiten van Voerendaal.

 

\ Inwerkingtreding 

De Omgevingsvisie treedt in werking de dag na deze bekendmaking. Tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

\ Inzageprocedure

De vastgestelde Omgevingsvisie en alle bijbehorende documenten liggen met ingang van 12 januari 2017 ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien bij het klantcontactcentrum van de gemeente aan het Raadhuisplein 1 en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het volgende identificatienummer: NL.IMRO.0986.SVomgevingsvisie-VA01.

 

Voerendaal, 11 januari 2017

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Voerendaal

Naar boven