Vastgesteld wijzigingsplan ‘1e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen’

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij in haar vergadering van 21 februari 2017 heeft vastgesteld het w ijzigingsplan ‘ 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoni n gen naar burgerwoningen (NL.IMRO.0362.11R- VG 01).

Dit wijzigingsplan betreft de eerste wijziging van het bestemmingsplan Legmeerpolder, welke is vastgesteld in de raadsvergadering van 2 juli 2014. In het bestemmingsplan Legmeerpolder is de 'Wijzigingsbevoegdheid Agrarisch-Glastuinbouw Bedrijfswoning naar Wonen en Tuin' opgenomen. Met dit wijzigingsplan wordt invulling gegeven aan deze wijzigingsbevoegdheid. De aanleiding voor dit wijzigingsplan ligt in het feit dat voor een toenemend aantal woningen in onder meer de Noorder Legmeerpolder de agrarische bedrijfsfunctie is komen te vervallen. De functionele koppeling tussen het bedrijf en de woning is in die gevallen verdwenen en er is een strijdige situatie ontstaan, namelijk het particulier bewonen van een (agrarische) bedrijfswoning. Voor de woningen die in dit Wijzigingsplan zijn meegenomen is het niet reëel te veronderstellen dat ze in de (nabije) toekomst nog zullen worden aangewend voor een gebruik conform de geldende bestemming. Met het oog hierop is de wijziging van de geldende bestemming naar de bestemmingen Tuin en Wonen een aannemelijk vervolgstap.

 

Voor het plangebied geldt op basis van het vigerende bestemmingsplan de bestemming ‘Agrarisch-Glastuinbouw Bedrijfswoning'. Met voorliggend wijzigingsplan wordt deze bestemming gewijzigd in de bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Wonen’, waardoor de genoemde strijdige situatie zal verdwijnen. Deze bestemmingswijziging geldt voor 15 woningen die gelegen zijn aan de Noorddammerweg, de Legmeerdijk en de J.C. van Hattumweg.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met bijbehorende Verbeelding, Planregels, Toelichting en Bijlagen van 2 maart 2017 tot en met 12 april 2017 gedurende zes (6) weken voor een ieder ter inzage. De terinzagelegging geschiedt op de volgende wijzen:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' - 'bestemmingsplannen en structuurvisies' - 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' - 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11R-VG01

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen de eventuele wijzigingen (in het vastgestelde wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan) staat dit beroep open voor een ieder.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven