Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan “Rabenhauptstraat”

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 2 maart 2017 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis het ontwerpbestemmingsplan “Rabenhauptstraat” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106. 02BP201610003-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro), met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Aanleiding

De aanleiding van onderhavig bestemmingsplan betreft de wens voor de herstructurering van onderhavig gebied aan de Rabenhauptstraat . Hier worden drie apparteentencomplexen met in totaal 63 woningen gesloopt en maximaal 36 grondgebonden woningen teruggebouwd.

Onderhavig gebied maakt onderdeel uit van het project “Mijn Buurt Assen” waarin bewoners, gemeente, woningcorporatie Actium en professionals gebiedsgericht samenwerken. Deze integrale samenwerking is gericht op het versterken van de fysieke en sociale woon- en leefomstandigheden in de buurten en wijken van Assen. Het gaat hier om verschillende projecten die vanuit de gemeente en Actium zijn opgezet, maar ook om projecten en initiatieven die vanuit bewoners worden gestart.

Ligging

Het plangebied wordt, naast de Rabenhauptstraat, begrensd door de Talmastraat en Selma Lagerloflaan. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door een parkeerterrein en enkele gebedshuizen. Aan de zuidzijde wordt de locatie begrensd door het sportcomplex.

Planvoornemen

In het gebied worden circa 36 nieuwe woningen ingepast. De parkeerplaatsen (circa 50 plaatsen, norm 1,4 parkeerplaats per woning) zijn aan de Rabenhauptstraat en Talmastraat in de openbare ruimte voorzien. De woningen hebben een hoofdvorm van twee bouwlagen met een kap (of plat dak), met mogelijk een hoogteaccent in drie bouwlagen. De woningen zijn op de Rabenhaupstraat en de Talmastraat georiënteerd. Een verfijnde vormgeving en detaillering, geïnspireerd op de wederopbouwarchitectuur in de omgeving, geven de woningen een eigen karakter. De meeontworpen erfafscheidingen maken het geheel af en zorgen voor een goede overgang tussen openbaar en privé. Daarbij zullen de bestaande waardevolle bomen zoveel mogelijk worden ingepast.

Planologische regeling

Aangezien de beoogde ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan wordt middels onderhavig bestemmingsplan voorzien in juridisch planologische regeling voor de beoogde ontwikkeling.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is overeenkomstig artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening aan de overlegpartners voorgelegd. De reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Naar aanleiding van de ingediende reacties is de toelichting onderdeel water op een paar kleine onderdelen aangepast. Het commentaar is weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 2 maart 2017 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Met ingang van bovengenoemd termijn kan een ieder gedurende een periode van 6 weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen.

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is echter ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592.

De binnengekomen zienswijzen gericht tegen het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Inloop bijeenkomst

In verband met de beoogde ontwikkeling in onderhavig plangebied organiseert de gemeente Assen op maandag 20 maart 2017 in de raadzaal van het Stadhuis te Assen een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden.

Tussen 17.30 en 19.00 uur kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan en het planvoornemen.

Naar boven